Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Έκτακτη ενίσχυση πριν τις γιορτές - «Δώρο Χριστουγέννων» για τους ευάλωτους

Οικονομία

Στα μέσα του Νοεμβρίου αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για το ύψος και τους δικαιούχους μιας νέας έκτακτης ενίσχυσης των ευάλωτων νοικοκυριών. «Κλειδί» αποτελεί η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο δεκάμηνο. Πάντως, στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται έκτακτη ενίσχυση ύψους 200-250 ευρώ που θα καταβληθεί σε ευάλωτες ομάδες πριν από τα Χριστούγεννα.

Ακόμη, δεν έχει αποφασιστεί εάν θα περιληφθούν στους δικαιούχους οι χαμηλοσυνταξιούχοι όπως είχε συμβεί πέρυσι. Πάντως, μέχρι τα Χριστούγεννα έχουν προγραμματιστεί έξι εισοδηματικές ανάσες όπως είναι το Market Pass 2 το επίδομα προς τους νέους 18 και 19 ετών Youth Pass η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες το επίδομα προσωπικής διαφοράς και η αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα myΘέρμανση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους έως τις 8 Δεκεμβρίου 2023.

Έως τις 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης των 100-1.000 ευρώ.

Με την ακρίβεια ειδικά στα τρόφιμα να επιμένει στην Κυβέρνηση κλειδώνουν ένα νέο έκτακτο επίδομα για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια νέα επιταγή ακρίβειας 200-250 ευρώ η οποία θα αφορά οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα άτομα με αναπηρία και μη επιδοτούμενους άνεργους ενώ από τα δημοσιονομικά περιθώρια θα κριθεί εάν η οικονομική ενίσχυση επεκταθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού και στο μέτρο που μπορούμε θα στηρίξουμε τον κόσμο δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ΣΚΑΪ ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε στο Mega ότι ανάλογα με το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα φέρει ο προϋπολογισμός στους τελευταίους μήνες που απομένουν θα αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ που υπάρχει ώστε να στηριχτεί ο κόσμος 

Τι μορφή θα έχει αυτό το μέτρο αυτά είναι θέματα που θα αποφασίσει ο Πρωθυπουργός. Τον δρόμο για ένα δώρο Χριστουγέννων σε οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες έχει ανοίξει η υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων του προϋπολογισμού με τις οριστικές αποφάσεις για τους δικαιούχους και το ύφος του επιδόματος να λαμβάνονται στα μέσα Νοεμβρίου όταν θα υπάρχει σαφής εικόνα για την πορεία των εσόδων και τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι πριν από τα Χριστούγεννα δόθηκε έκτακτο επίδομα 250 ευρώ περίπου σε 1 εκατομμύριο συνταξιούχους 172.000 δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ καθώς και σε 35.000 ανασφάλιστους υπερηλίκους.

Επίσης, 225.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος έλαβαν διπλή δόση και 800.000 δικαιούχοι επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ έλαβαν αυξημένο επίδομα κατά 50.

ΠΗΓΗ: «ΤΑ ΝΕΑ»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φορολογικές δηλώσεις: «Αυτόματες» υποβολές από 2 Ιουλίου για όσους δεν τροποποιήσουν τις προσυμπληρωμένες

«Αυτόματα» θα υποβάλλονται οι δηλώσεις από την ίδια την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τις 2 Ιουλίου σε περίπτωση που οι υπόχρεοι δεν προβούν σε κάποια τροποποίηση τους...

Επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά 36 εκατ. ευρώ για παιδιά που γεννήθηκαν το 2023

Τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου θα καταβληθεί από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας – μέσω του εποπτευόμενου Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (...

Δώρο Πάσχα: Έως τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του – Ποιοι θα το λάβουν αυξημένο και πώς υπολογίζεται

Αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις θα βρεθεί όποιος εργοδότης δεν καταβάλλει μέχρι την Μ. Τετάρτη το Δώρο Πάσχα. Φέτος μάλιστα για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα που λαμβάνουν τον...

Φόρτωση άρθρων...