Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Έκτακτο επίδομα 600 ευρώ σε πυροσβέστες και σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Νέο έκτακτο επίδομα 600 ευρώ για ένστολους, ανακοινώθηκε χθες. Το επίδομα θα δοθεί και στους ένστολους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, εκτός από αστυνομικούς και λιμενικούς.

Το επίδομα αυτό θα είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο, καθώς δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές, στην εισφορά αλληλεγγύης και στην παρακράτηση του φόρου εισοδήματος.

Οι δικαιούχοι θα πάρουν 600 ευρώ τώρα, «μία ή δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα», και ότι το ποσό αυτό θα αποτελεί τμήμα του εισοδήματος τους [..] το οποίο θα δηλωθεί στο φορολογική δήλωσή τους την επόμενη χρονιά.

Έκτακτο επίδομα 600 ευρώ και στους πυροσβέστες

Έκτακτο επίδομα (και) στο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος εξήγγειλε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Τουρνάς.

Συγκεκριμένα, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την Δημοτική Αστυνομία, στο οποίο περιλαμβάνεται και η τροπολογία για τα 600 ευρώ στους ένστολους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, ο κ. Τουρνάς είπε ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει «δώρο Χριστουγέννων» 8 εκατ. ευρώ το οποίο θα δοθεί στους πυροσβέστες.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα ποσά θα χορηγηθούν άμεσα και πως η ρύθμιση δεν χρειάζεται να υπαχθεί σε τροπολογία καθώς τα χρήματα θα δοθούν ως «εκτός έδρας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το τριπλό «μπόνους» στο ελληνικό success story

Έκπληξη πρώτου μεγέθους αποτέλεσε το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023, καθώς κινήθηκε πολύ υψηλότερα και από τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις. Χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοί...

Φόρτωση άρθρων...