Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Εκτοξεύεται η τιμή στο πετρέλαιο μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Οικονομία

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν αλματωδώς, κατά πάνω από 3%, εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή μετά το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η τιμή του βαρελιού του West Texas Intermediate (WTI ), αμερικανικής ποικιλίας αναφοράς, αυξήθηκε κατά 3,66% στα 85,76 δολάρια, ενώ η τιμή του βαρελιού του Brent αυξήθηκε κατά 3,44%, στα 90,11 δολάρια.

Άνοδο καταγράφουν επίσης τα περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές. Οι τιμές spot του χρυσού εκτινάχθηκαν σε νέο ιστορικό υψηλό στα $2.411,09 ανά ουγγιά, ενώ το γεν ενισχύθηκε κατά 0,45% στα 153,93 έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Ο Syed Muhammad Osama Rizvi, αναλυτής πετρελαίου στο OilPrice.com δήλωσε: «Το συνολικό κλίμα στις αγορές πετρελαίου είναι σίγουρα ανοδικό, όπως αποδεικνύεται από την αγορά συμβάσεων αξίας 140 εκατομμυρίων βαρελιών στα έξι πιο σημαντικά συμβόλαια.

«Ο σημαντικότερος λόγος για το ράλι είναι η συνεχιζόμενη δέσμευση του ΟΠΕΚ+ για περικοπές παραγωγής, αν και αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ σύντομα. Δεύτερον, υπάρχουν προσδοκίες ότι η παγκόσμια οικονομία περνά τώρα από μια ανάκαμψη, δεδομένης της ισχύος της οικονομίας των ΗΠΑ. Τέλος, η γεωπολιτική κατάσταση κρατά επίσης τις τιμές του πετρελαίου στην υψηλότερη πλευρά», ανέφερε ο Syed Muhammad.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν 350 φορές μεγαλύτερο φόρο με τα νέα τεκμήρια

Προ (νέας) εκπλήξεως θα βρεθούν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων που ήδη ξεκίνησε. Πολλοί θα διαπιστώσουν ότι με τα νέα τεκμήρια (ελάχισ...

Παράταση μέχρι 2 Μαΐου για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων που έληγαν σήμερα

Παρατείνονται με αποφάσεις του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του διοικητή της ΑΑΔΕ, οι προθεσμίες εκπλήρωσης όλων των δηλωτικών φορολογικών υποχρεώσεων, παρακρα...

Φόρτωση άρθρων...