Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

«Εκτοξεύτηκε» και πάλι η τιμή του πετρελαίου και πως η Ελλάδα κατέκτησε τη Νέα Υόρκη

Το πετρέλαιο «δείχνει» κλιμάκωση της εισβολής στην Ουκρανία, ενώ η Ελλάδα «κατακτά» τη... Νέα Υόρκη. Ο εισβολέας Πούτιν με χαμηλωμένα τα αυτιά έκανε λόγο για κάτι πολύ... λυπηρό στην Ουκρανία, αλλά δικαιολόγησε την επέμβαση ως... αναγκαία, γιατί ο ρωσικός πληθυσμός στο Ντονμπάς βρισκόταν υπό διωγμό.

Δηλαδή, αντί να ζητήσει από τους θεσμούς του διεθνούς δικαίου προστασία για την όποια καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους Ουκρανούς, προτίμησε να λύσει τη διαφορά με τα όπλα! Σαν έχει κάποιος μια κτηματική διαφορά και αντί να πάει στο δικαστήριο, να αρχίσει να ρίχνει με το... κουμπούρι! 

Για τις σφαγές και τις φρικαλεότητες των Ρώσων στην Ουκρανία, ούτε λόγος. Μαζί με τους Τσετσένους δείχνουν ότι έχουν μπει σε έναν ανταγωνισμό για το ποιος θα αφαιρέσει ζωή με τον πλέον φρικαλέο τρόπο. 

Η Ρωσία είναι δεδομένο ότι θα πληρώσει βαρύ τίμημα, ακόμη και αν ισοπεδώσει την Ουκρανία, καθώς ήδη οι κυρώσεις έχουν αρχίσει και πλήττουν τους πολίτες της, μέρα με τη μέρα. Στρατιωτικά, φαίνεται ότι οι Ρώσοι πάνε για την τελική επίθεση, ενώ ο Ζελένσκι ζητεί βοήθεια από τη Δύση, πριν "βιαστεί" ο δυτικός κόσμος και οι δημοκρατικές του αξίες. 

Ο πόλεμος εισέρχεται σε νέα φάση και όλα δείχνουν ότι οι Ρώσοι ετοιμάζονται για την τελική επέλαση στην Ανατολική Ουκρανία, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι Ουκρανοί και στα σύνορα με τη Λευκορωσία και τη Μολδαβία. 

Το πετρέλαιο ξεπέρασε και πάλι τα 100 δολάρια το βαρέλι, δείχνοντας προς τα πού πάνε τα πράγματα. Και όλα αυτά εν αναμονή αποφάσεων για νέες κυρώσεις στη Ρωσία και για την αντιμετώπιση της ακρίβειας συνολικά από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πριν είναι πολύ αργά. 

Και στην εξίσωση θα βάλουμε και το ενδεχόμενο να εκλεγεί η Λεπέν στις 24 Απριλίου και τότε, θα έχουμε και άλλα ζητήματα να αντιμετωπίσουμε…

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Reuters: Το 2024 η ελληνική οικονομία «θα εκτοξευτεί» - Η ηρεμία έχει αποκατασταθεί στη χώρα

Στα εντυπωσιακά οικονομικά επιτεύγματα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια αναφέρεται το πρακτορείο Reuters, σε σημερινό άρθρο του. Το 2024 θα είναι η χρονιά που η ελληνική οικονομί...

Φόρτωση άρθρων...