Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Συμφωνία των 27 υπουργών Ενέργειας για το πλαφόν στο φυσικό αέριο στα 180 ευρώ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στην επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, όπως ανέφερε μέσω του Twitter ένας εκπρόσωπος της Τσεχίας, της χώρας που ασκεί την προεδρία του μπλοκ για το τρέχον εξάμηνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία έκλεισε στα 180 ευρώ/Kwh και υπέρ ψήφισαν και οι δύο επιφυλακτικές έως τώρα χώρες, η Γερμανία και η Δανία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ολλανδία και η Αυστρία απείχαν, ενώ η Ουγγαρία ψήφισε κατά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το πλαφόν τίθεται στα 180 ευρώ και θα τεθεί σε εφαρμογή μετά τις 15 Φεβρουαρίου.  Ο Μηχανισμός θα ενεργοποιείται σε περίπτωση που η τιμή TTF θα ξεπερνά αυτό το όριο για 3 συνεχόμενες ημέρες και εφόσον είναι μεγαλύτερη κατά 35 ευρώ σε σχέση με ένα καλάθι τιμών του LNG.

Η συμφωνία έρχεται ύστερα από εβδομάδες συνομιλιών για το μέτρο έκτακτης ανάγκης, το οποίο είχε διχάσει τις χώρες της ΕΕ, στόχος των οποίων είναι να τιθασεύσουν την ενεργειακή κρίση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2024 έχει ήδη ξεκινήσει. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα γίνει νόμος του ...

Χατζηδάκης: Ούτε μία στο τρισεκατομμύριο, να μην διασυνδεθούν οι ταμειακές μηχανές με POS

Αυστηρό μήνυμα ότι θα έχουν ανάλογες κυρώσεις, όσοι δεν συμμορφωθούν μέχρι τα τέλη Απριλίου με την διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστ...

Φόρτωση άρθρων...