Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Σταϊκούρας: «Έως τέλος Μαρτίου η αποπληρωμή των τελευταίων δανείων του ΔΝΤ»

Οικονομία

«Η Ελλάδα θα αποπληρώσει τις τελευταίες δόσεις των δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) έως τα τέλη Μαρτίου, δύο χρόνια πριν τον σχεδιασμό», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Reuters.

Η χώρα, η οποία έλαβε περισσότερα από 260 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ κατά τη διάρκεια της δεκαετούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, έχει βασιστεί αποκλειστικά στις αγορές ομολόγων για τις χρηματοδοτικές της ανάγκες μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης το 2018.

«Η Ελλάδα έχει υποβάλλει επίσημα αίτημα για την πλήρη αποπληρωμή του υπολοίπου των δανείων του ΔΝΤ. Η σχετική διαδικασία έχει εκκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαρτίου», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε ότι «παρά τις αυξημένες δαπάνες για τη διαχείριση της πανδημίας, η Ελλάδα θα επιστρέψει σε πρωτογενή πλεονάσματα από το 2023 και μετά, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις προς τους δανειστές».

Αυτό θα ήταν ένα σημαντικό βήμα, η Ελλάδα καθώς επιδιώκει να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα έως το 2023, αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Απρίλιο «κλειδώνουν» τη μείωση επιτοκίων

Τα θετικά στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο φαίνεται ότι «κλειδώνουν» τη μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όταν το διοικητικό...

Φόρτωση άρθρων...