Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Eπίδομα θέρμανσης: Έως τις 10 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα - Οι ημερομηνίες των πληρωμών

Οικονομία

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης. Αυτό έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης φέτος αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα από άλλες χρονιές. Η πληρωμή θα γίνει, εκτός απροόπτου, σε δυο δόσεις και η πρώτη θα γίνει εντός Δεκεμβρίου, προ των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ένα κομμάτι του επιδόματος θα δοθεί ως προκαταβολή μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, σε αυτούς που ήταν δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης και το 2020. Όπως εξήγησε, θα λάβουν καταρχήν το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν πέρυσι και αν τα τιμολόγια τους είναι μεγαλύτερα, θα πάρουν το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα λάβουν το επίδομα και οι καινούργιοι δικαιούχοι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ερωτήθηκε και για το πάγιο αίτημα των παραγόντων της αγοράς καυσίμων σχετικά με τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ). Ο Θόδωρος Σκυλακάκης υποστήριξε ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να γίνει μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα καθώς υπάρχει έλλειμμα της τάξης του 7,3%. «Αν μπορούσα, θα το έκανα αύριο το πρωί», σχολίασε.

Για το ζήτημα της ακρίβειας, εκτίμησε πως οι τιμές στα προϊόντα θα υποχωρήσουν πριν από τον Απρίλιο, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Σχετικά με τις πληροφορίες για έκτακτη ενίσχυση -πέραν όσων λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για τους οποίους έχει ανακοινωθεί- χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, επικαλούμενος ξανά το έλλειμμα, είπε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει κάτι τέτοιο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τέλη κυκλοφορίας: Έρχονται μειώσεις στα πρόστιμα - Από το Μάϊο η πληρωμή με τον μήνα

Μειώσεις στα πρόστιμα από το 2025 φέρνει το Υπουργείο Οικονομικών για όσους καταβάλλουν εκπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας τους. Στα σχέδια του Υπουργείου είναι τα πρόστιμα από την ...

Φόρτωση άρθρων...