Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Επιδότηση για εγκατάσταση 250.000 μικρών φωτοβολταϊκών - Τι προβλέπει το πρόγραμμα

Οικονομία

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ για ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών.

Όπως προκύπτει, η εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη αφορά την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων (10kW) σε 250.000 σημεία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 100.000 φωτοβολταϊκά σε στέγες κατοικιών, 75.000 σε στέγες επιχειρήσεων και 75.000 σε στέγες αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κρατική επιδότηση για την εγκατάσταση ενός μικρού φωτοβολταϊκού (έως 10 KW) προσδιορίζεται στο 40%- 60% του κόστους.

Πολλοί είναι εκείνοι που είχαν μπει στη διαδικασία να προχωρήσουν τις διαδικασίες για να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά, όμως, την «πάγωσαν» προκειμένου να περιμένουν τις επιδοτήσεις και φυσικά όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος προκειμένου να διαπιστώσουν αν θα δικαιούνται χρηματοδότηση.

Σημειώνεται ότι το μεγάλο πρόβλημα του ΔΕΔΔΗΕ είναι ότι δεν υπάρχουν δίκτυα, ηλεκτρικός χώρος άρα σε αυτή την περίπτωση 2,5 GWh έχουν εξασφαλιστεί ως ηλεκτρικός χώρος για να μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Moody's και DBRS στηρίζουν το ελληνικό success story

Μία ακόμη ηχηρή απάντηση προς όλους αυτούς που κάνουν την... πάπια σε σχέση με το ελληνικό success story έστειλαν χθες οι οίκοι αξιολόγησης Moody's και DBRS. Η ανάλυση της Moody...

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Περισσότεροι από 44.000 έχουν κάνει δήλωση της απασχόλησής τους

Περίπου 44.000 είναι οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι που έχουν υποβάλλει δήλωση της απασχόλησής τους, από τα τέλη Φεβρουαρίου που ενεργοποιήθηκε η σχετική πλατφόρμα από το υπουργείο Ερ...

Φόρτωση άρθρων...