Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Στο «τραπέζι» η εξίσωση κατώτατου μισθού Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα

Οικονομία

Να εξισώσει την απουσία των δώρων στο Δημόσιο με αύξηση του κατώτατου μισθού για τους Δημοσίους Υπαλλήλους θα επιχειρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με αποκάλυψη του ΣΚΑΪ.

Οι εισαγωγικοί μισθοί είναι αυτή τη στιγμή, «δύο ταχυτήτων» κι αυτό καθώς στον μεν ιδιωτικό τομέα οι μισθοί είναι 14, στο δε δημόσιο 12. Μια από τις πρώτες μέριμνες της κυβέρνησης φαίνεται πως είναι να εξισορροπήσει αυτή τη διαφορά.

Έτσι τα 780 ευρώ των πρωτοδιορισμένων ΔΥ, θα μετατραπούν σε 846, ώστε επί 12 μήνες, να είναι ίσα με τους 14 μισθούς που λαμβάνουν στον ιδιωτικό τομέα. Στόχος να εξισωθούν οι αφετηριακές αμοιβές.

Αν το μέτρο «κλειδώσει» θα σημάνει αυξήσεις έως 8,5% και μεσοσταθμικά 4% με 5%. Αυτή θα είναι η πρώτη αύξηση που θα λάβουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι της χώρας από το μακρινό… 2008. Το 2010 τα δώρα κόπηκαν και αντικαταστάθηκαν με ένα επίδομα, ενώ το 2012, «έσβησαν» οριστικά αφήνοντας 12 τους μισθούς στο Δημόσιο.

Αυξήσεις όμως αναμένονται σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ και στα οικογενειακά επιδόματα.

  • Έτσι από 50 ευρώ για ένα παιδί οι δικαιούχοι θα παίρνουν 70.
  • Για δύο παιδιά το επίδομα αυξάνεται από τα 70 στα 120 ευρώ.
  • Και για τα τρία παιδιά, από τα 120 στα 170 ευρώ.

Όλα αυτά αναμένεται να έρθουν «πακέτο» στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα αποκαλυφθεί πολύ κοντά στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ελλείψεις εργαζομένων: Αυτοί είναι οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις

Σε μεγάλο «αγκάθι» για τις επιχειρήσεις σε αρκετούς κλάδους της οικονομίας έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια το ζήτημα της έλλειψης εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικά, όσα επεσή...

Ο μισός πληθωρισμός προέρχεται από το λάδι

Σχεδόν το μισό ποσοστό από τον πληθωρισμό στα τρόφιμα προέρχεται από την τιμή του ελαιόλαδου, η οποία έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 70% σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελ...

Φόρτωση άρθρων...