Δευτέρα
11 Δεκεμβρίου 2023

Έρχεται πρόγραμμα αξιοποίησης ακινήτων του Δημοσίου για ανέγερση κοινωνικών κατοικιών

Οικονομία

Μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος και στοχευμένες δράσεις στεγαστικής πολιτικής λαμβάνει η Κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξήσεις στο κόστος στέγασης που ανήλθαν σε 26,2% την περίοδο 2018 – 2022.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Γερουλάνου, ανέφερε πως πέραν των μόνιμων αυξήσεων μισθών και μειώσεων φόρων και εισφορών η κυβέρνηση προώθησε το πρόγραμμα «Σπίτι μου» που αφορά νέους 25-39 ετών συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. 

Όπως ανέφερε η Σοφία Ζαχαράκη «έχουν υποβληθεί πάνω από 40.000 αιτήσεις. Οι 23.875 προκρίθηκαν ενώ πάνω από 9.378 βρίσκονται στο στάδιο έγκρισης. Το 60% αφορούν νέα ζευγάρια. Έχουμε 610 εκταμιεύσεις σε διάστημα κάτω των 4 μηνών» ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως ξεκινά πιλοτικά πρόγραμμα κοινωνικής στέγης ευάλωτων με 30 διαμερίσματα στην Θεσσαλονίκη και 70 στην Αθήνα.

Ακόμα, η υπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα στέγαση και εργασία για άστεγους και ευάλωτες ομάδες στο οποίο έχουν ενταχθεί 431 νοικοκυριά και 685 συμπολίτες και στο πρόγραμμα «Κάλυψη» στο οποίο συμμετέχουν 46 Δήμοι.

Σύμφωνα με την υπουργό, το επόμενο διάστημα θα «τρέξει» πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής για την αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου προς ανέγερση κοινωνικών κατοικιών και παροχής κινήτρων σε ιδιοκτήτες κλειστών διαμερισμάτων.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Γερουλάνος επικαλέστηκε τα επίσημα στοιχεία πλατφορμών σύμφωνα με τα οποία η πραγματική αύξηση των ενοικίων κυμαίνεται από 37 έως 42%. 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την Κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα που να αφορούν τον περιορισμό της αγοράς airbnb, της golden visa αλλά και των επιτοκίων δανεισμού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Έρχεται σε βιομηχανία και λιανεμπόριο – Μπαράζ ελέγχων για αδήλωτη εργασία

«Φρένο» στην αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία θέλει να βάλει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας ...

Φόρτωση άρθρων...