Πέμπτη
08 Ιουνίου 2023

Έρχεται το «Καλάθι της Σαρακοστής» - Ποια προϊόντα προστίθενται στο «Καλάθι του Νοικοκυριού»

Αύριο, Πέμπτη, θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το «Καλάθι της Σαρακοστής», όπως και για την επέκταση «καλαθιού του νοικοκυριού» με νέα προϊόντα. Αυτό έκανε γνωστό ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ανέφερε πως «η εφαρμογή του καλαθιού της Σαρακοστής θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, που είναι και η Τετάρτη πριν από την Καθαρά Δευτέρα».

«Μέσα στο «καλάθι του νοικοκυριού» ήδη υπάρχουν συγκρατήσεις τιμών για 15η εβδομάδα και μπαίνουμε στη 16η. Από τα 882 προϊόντα, έχουμε σε 28 αύξηση, σε 51 μείωση και τα 803 παρέμειναν σταθερά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα».

Ο γενικός γραμματέας γνωστοποίησε ότι στις κατηγορίες που θα προστεθούν στο «καλάθι του νοικοκυριού» θα είναι το νωπό μοσχάρι και τα γάλατα υψηλής παστερίωσης, ενώ τα όσπρια θα διαχωρίζονται σε τρεις κατηγορίες -ρεβίθια, φακές, φασόλια-, ώστε οι λίστες των σούπερ μάρκετ» να συμπεριλαμβάνουν και τα τρία προϊόντα.

Σχετικά με το «Καλάθι της Σαρακοστής», πέρα από τα νηστίσιμα προϊόντα που ήδη υπάρχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού», «θα προστεθούν ο χαλβάς, οι νηστίσιμες σαλάτες, όπως και τα κατεψυγμένα θαλασσινά, από τα οποία, κάθε σούπερ μάρκετ θα πρέπει να βάλει τουλάχιστον δύο είδη στο καλάθι του νοικοκυριού», όπως είπε ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καλοκαιρινή άδεια 2023: Πόσες ημέρες δικαιούνται οι εργαζόμενοι – Τι ισχύει για το επίδομα

Καθώς βρισκόμαστε και επισήμως στο καλοκαίρι, πολλοί εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει να κανονίζουν την καλοκαιρινή τους άδεια, προκειμένου να προγραμματίσουν τις διακοπές τους. Σύμφ...

Φόρτωση άρθρων...