Κυριακή
21 Απριλίου 2024

Eurostat: Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

Οικονομία

Στο 3,1% φρέναρε ο πληθωρισμός στην ΕΕ των 27, στο 2,8% στην Ευρωζώνη και στο 3,2% στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2024 σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Eurostat. Υπενθυμίζεται πως τον προηγούμενο μήνα, ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί σε 3,4%, 2,9% και 3,7% αντίστοιχα.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά πληθωρισμού καταγράφηκαν στη Δανία, την Ιταλία (0,9%), τη Λετονία, τη Λιθουανία και τη Φινλανδία (1,1%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά πληθωρισμού καταγράφηκαν στη Ρουμανία (7,3%), στην Εσθονία (5%) και στην Κροατία (4,8%). Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε 15 κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε ένα και αυξήθηκε σε 11.

Τον Ιανουάριο, η υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ προήλθε από τις υπηρεσίες (+1,73 ποσοστιαίες μονάδες, π.μ.), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+1,13 π.μ.), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,53 π.μ.) και την ενέργεια. (-0,62 π.μ.).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Με 343 εγκρίσεις ξεκίνησε την πρώτη εβδομάδα το πρόγραμμα

Μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης το ακίνητο υποχρεωτικά πρέπει να εκμισθωθεί για τρία τουλάχιστον χρόνια σε ιδιώτη. Το πρόγραμμα διεξάγεται με τη συνδρομή και την επίβλεψη της Δ...

Φόρτωση άρθρων...