Παρασκευή
08 Δεκεμβρίου 2023

Eurostat: Στο 3,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο, στο 5,2% στην Ευρωζώνη

Οικονομία

Ελαφρώς χαμηλότερα από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί κινήθηκε ο πληθωρισμός για την Ευρωζώνη τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, ενώ για την Ελλάδα ο πληθωρισμός έκλεισε σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, o πληθωρισμός, δηλαδή ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) στην Ελλάδα αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,5% τον Αύγουστο, έναντι της προκαταρκτικής εκτίμησης για 3,4%.

Παράλληλα, οι τιμές στη ζώνη της κοινής ισοτιμίας του ευρώ αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 5,2% τον Αύγουστο, υποχωρώντας οριακά από το 5,3% του Ιουλίου, έναντι της προκαταρκτικής εκτίμησης ότι δείκτης τιμών καταναλωτή είχε παραμείνει αμετάβλητος (στο 5,3%).

Στο δομικό μέρος του δείκτη, εξαιρουμένων δηλαδή των ευμετάβλητων τιμών προϊόντων όπως η ενέργεια και τα τρόφιμα, η αναθεωρημένη μέτρηση της Eurostat της επιβεβαίωσε την προκαταρκτική.

Ειδικότερα, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε με ρυθμό 5,3% ετησίως τον Αύγουστος, επιβραδύνοντας από το 5,5% του Ιουλίου.

Σε επίπεδο μήνα, ο γενικός ΔΤΚ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε από τον Ιούλιο κατά 0,5%, ελαφρώς χαμηλότερα από ό,τι είχε δείξει η προκαταρκτική μέτρηση για 0,6%. Ο δομικός ΔΤΚ επιβεβαιώθηκε ότι αυξήθηκε κατά 0,3%, όσο είχε εκτιμηθεί και προηγουμένως.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιο χρώμα σας συμφέρει - Τι δίνουν οι πάροχοι

Σε κουίζ για δυνατούς λύτες εκτυλίσσεται το θέμα με τα τιμολόγια ρεύματος καθώς οι καταναλωτές δεν έχουν καταφέρει να αποσαφηνίσουν ποιο χρώμα τους συμφέρει. Το υπουργείο Ενέργε...

Φόρτωση άρθρων...