Δευτέρα
27 Μαΐου 2024

Eurostat: Στο 3,7% o πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο

Οικονομία

Ανοδικά κινήθηκε ο πληθωρισμός για την Ελλάδα τον Δεκέμβριο όπως και για την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, στη χώρα μας ενισχύθηκε στο 3,7% o πληθωρισμός, ενώ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 2,9% σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Νοέμβριο είχε διαμορφωθεί στο 3% (από 3,8% τον Οκτώβριο) ενώ και στην Ευρωζώνη είχε υποχωρήσει στο 2,4% από 2,9%.

Ήδη οι μετρήσεις που ανακοινώθηκαν σε εθνικό επίπεδο σε βασικές οικονομίες της περιοχής δείχνουν επιτάχυνση στην αύξηση των τιμών, συσκοτίζοντας έτσι περαιτέρω τις προβλέψεις για τις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε σχέση με τα επιτόκια.

Από το «κάδρο» των ανατιμήσεων δεν εξαιρείται φυσικά και η Ελλάδα. Παρά την πρόοδο των τελευταίων μηνών του 2023 στην επιβράδυνση του γενικού δείκτη – η οποία εκτιμάται από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ότι θα συνεχιστεί – εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αυξημένες τιμές σε μία σειρά από κλάδους και προϊόντα, με πρώτα και κύρια τα τρόφιμα που κατέγραψαν αύξηση 7,7% τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Ερευνώ – Καινοτομώ»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τη χρηματοδότηση ερευνητικών έργων

Τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 09:30 παρουσιάζεται στο ξενοδοχείο Divani Caravel το «Ερευνώ – Καινοτομώ», μια Δράση Στρατηγικής Σημασίας του Υπουργείου Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμμ...

Συντάξεις χηρείας: Γιατί έρχονται νέες περικοπές κατά 50% – Οι δικαιούχοι θα επιστρέψουν και ποσά

Να μην εφαρμοστεί η νομοθεσία που κόβει έως και 50% τις συντάξεις χηρείας εξ ιδίου δικαιώματος και για δικαιούχους που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, προτείνει το Ενιαίο Δίκτυ...

Φόρτωση άρθρων...