Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Eurostat: Στο 5,3% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη - Στο 3,4% στην Ελλάδα

Mειώθηκε o πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούλιο και τα νέα στοιχεία για την ανάπτυξη έδειξαν ότι η οικονομική δραστηριότητα αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους - φέρνοντας κάποια θετικά μηνύματα.

O ετήσιος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί στο 5,3% τον Ιούλιο του 2023, από 5,5% τον Ιούνιο, σύμφωνα με έκτακτη εκτίμηση της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 3,4%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2023, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% στη ζώνη του ευρώ και παρέμεινε σταθερό στην Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με προκαταρκτική πρόχειρη εκτίμηση που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρώτο τρίμηνο του 2023, το ΑΕΠ είχε παραμείνει σταθερό στη ζώνη του ευρώ και είχε αυξηθεί κατά 0,2% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία επιβραδύνθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιούλιο, σε μια ακόμα ένδειξη σταδιακής συγκράτησης των πιέσεων στις τιμές της ευρωζώνης καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πλησιάζει στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάσχα: «Μάχη» για την τιμή του οβελία – Tσιμπημένη η τιμή λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα

Δεν έχει ακόμα «ζεσταθεί» η κίνηση στα συνοικιακά κρεοπωλεία με τις παραγγελίες για το πασχαλινό τραπέζι να είναι περιορισμένες. Η τάση είναι Πάσχα στο χωριό και η οικονομική λύση,...

Έρχονται νέα «Εξοικονομώ»: Μεγαλύτερη επιδότηση για κοινωνικά ευάλωτους και διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων

Δύο νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το τρέχον έτος, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (28.4.2024) στο ΣΚΑΪ, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργεια...

Φορολογικές δηλώσεις: «Αυτόματες» υποβολές από 2 Ιουλίου για όσους δεν τροποποιήσουν τις προσυμπληρωμένες

«Αυτόματα» θα υποβάλλονται οι δηλώσεις από την ίδια την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τις 2 Ιουλίου σε περίπτωση που οι υπόχρεοι δεν προβούν σε κάποια τροποποίηση τους...

Φόρτωση άρθρων...