Σαββάτο
02 Μαρτίου 2024

Eurostat: Στο 5,3% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη - Στο 3,4% στην Ελλάδα

Mειώθηκε o πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούλιο και τα νέα στοιχεία για την ανάπτυξη έδειξαν ότι η οικονομική δραστηριότητα αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους - φέρνοντας κάποια θετικά μηνύματα.

O ετήσιος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί στο 5,3% τον Ιούλιο του 2023, από 5,5% τον Ιούνιο, σύμφωνα με έκτακτη εκτίμηση της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 3,4%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2023, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% στη ζώνη του ευρώ και παρέμεινε σταθερό στην Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με προκαταρκτική πρόχειρη εκτίμηση που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρώτο τρίμηνο του 2023, το ΑΕΠ είχε παραμείνει σταθερό στη ζώνη του ευρώ και είχε αυξηθεί κατά 0,2% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία επιβραδύνθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιούλιο, σε μια ακόμα ένδειξη σταδιακής συγκράτησης των πιέσεων στις τιμές της ευρωζώνης καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πλησιάζει στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χειμερινές εκπτώσεις: Εφτά στις δέκα επιχειρήσεις κατέγραψαν χειρότερες πωλήσεις - Που οφείλετε η πτώση του τζίρου

«Βουτιά» στο τζίρο της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων συμπέρανε η εξαμηνιαία έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Η μελέτη δείχνει ότι ένας στους δύο δήλωσε χειρότερο τζίρο σε ...

Φόρτωση άρθρων...