Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Food Pass: Μονόδρομος η ψηφιακή κάρτα - Τι ισχύει για πληρωμή με ΙBAN

Οικονομία

Η επιλογή πληρωμής με την άυλη ψηφιακή κάρτα για το νέο Food Pass θα προσφέρει περισσότερα οφέλη στους πολίτες, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός διευκρίνισε μιλώντας στο OPEN πως όσοι προτιμήσουν την ψηφιακή κάρτα θα λάβουν το 100% του ποσού που δικαιούνται βάσει του μέτρου που θα ξεκινά να εφαρμόζεται από τον Φεβρουάριο. Όσοι από την άλλη πραγματοποιήσουν συναλλαγές στα καταστήματα που ισχύει το food pass μέσω μετρητών ή χρήσης ΙBAN θα τους επιστραφεί το 80% του ποσού.

Επιπλέον όσοι χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή κάρτα θα λάβουν τα χρήματα πιο γρήγορα, στο τέλος του ίδιου μήνα που έκαναν χρήση της κάρτας. Αντιθέτως όσοι πληρώνουν με μετρητά θα μπορούν να κρατούν τις αποδείξεις, τόνισε ο υπoυργός. «Θα υπάρχει ηλεκτρονική πλατφόρμα για αυτό και η ΑΑΔΕ θα κάνει τη διασταύρωση των απαραίτητων στοιχείων». Σε αυτή την περίπτωση εξήγησε ότι τα χρήματα θα πιστώνονται στους τραπεζικού λογαριασμούς των δικαιούχων σε βάθος τριμήνου.

Όπως τόνισε ο υπουργός η επιδότηση αυτή βασίζεται τις αγορές προϊόντων . «Δεν είναι πάρε λεφτά για να ξοδέψεις, είναι ξόδεψε και πάρε πίσω ένα ποσό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

POS: Υποχρεωτικό σε λαϊκές, περίπτερα, ταξί – Πρόστιμα 1.500 ευρώ από την 1η Απριλίου

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια, καθώς λήγει η διορία για την ενεργοποίηση των POS στους τελευταίους 35 κλάδους της οικονομίας που δεν ήταν υποχρεωμένοι μέχρι τώρα να διαθέτουν τερμ...

Σούπερ Μάρκετ: Τα προϊόντα με τη μεγαλύτερη πτώση και άνοδο τιμών τον Φεβρουάριο

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αλλά με πιο περιορισμένο ρυθμό, όπως συμπεραίνει το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ)...

Φόρτωση άρθρων...