Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι και γιατί πληρώνουν φέτος υψηλότερο έξτρα φόρο

Αυξημένοι είναι οι φόροι που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι φέτος που έχουν έως τώρα εκκαθαρίσει τις φορολογικές δηλώσεις τους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα  δεδομένα της ΑΑΔΕ, έως τις 17 Ιουνίου έχουν υποβληθεί 2.250.131 φορολογικές δηλώσεις Ε1 που έχουν εκκαθαριστεί, με το 49,99% να έχει μηδενικό αποτέλεσμα, το 21,39% πιστωτικό, ενώ το 28,63% επιβαρύνθηκε με υποχρέωση πληρωμής φόρου.

ΠΗΓΗ: moneypress.gr

Συνολικά, τα ποσά των εκκαθαρισμένων δηλώσεων ανέρχονται σε 770.279.193 ευρώ έναντι επιστροφών ύψους 149.812.470 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως η μέση φορολογική επιβάρυνση ανέρχεται στα 1.195 ευρώ φέτος, δηλαδή αυξημένος κατά 30% από τα μέσα επίπεδα φόρου που πλήρωσαν οι πολίτες πέρυσι.

Η διόγκωση του φόρο-λογαριασμού είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής του νέου τεκμαρτού συστήματος φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων οι οποίοι θα καταβάλλουν συνολικά επιπλέον 550 εκατ. ευρώ καθώς και της αύξησης των εισοδημάτων που λόγω μη τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας ανεβάζουν αυτόματα το φόρο.

Υπενθυμίζεται, πως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης είναι στις 26 Ιουλίου 2024.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιδοτήσεις ρεύματος: Τι ισχύει με τον επανυπολογισμό των κρατικών ενισχύσεων - Πόσοι πληρώνουν και πόσοι εισπράττουν

Διευκρινίσεις για τον επανυπολογισμό των κρατικών ενισχύσεων που έλαβαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου 2022 - Δεκεμβρίου 2023 έδωσε ο υπουργός Περιβάλ...

Φόρτωση άρθρων...