Παρασκευή
19 Αυγούστου 2022

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πρέπει να κάνουν την υποβολή μέσα στις επόμενες ημέρες

Οικονομία

Μέχρι την 29η Ιουλίου είναι η παράταση που έχει δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο, κάποιοι φορολογούμενοι θα πρέπει να βιαστούν, προκειμένου για να μην χάσουν επιδόματα.

Συγκεκριμένα, μέχρι την Τρίτη 5 Ιουλίου πρέπει να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση δύο κατηγορίες πολιτών, εφόσον δεν θέλουν να χάσουν το Power Pass. 

Προθεσμία έχουν:

Όσοι υποβάλουν για πρώτη φορά φέτος φορολογική δήλωση. Αυτοί οι φορολογούμενοι θα πρέπει να σπεύσουν να την υποβάλουν πριν την αντίστοιχη αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Power Pass, καθώς για τη χορήγησή του θα ληφθεί υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα – που αποκτήθηκε το 2021 – μετά την αφαίρεση των φόρων.

Όσοι είναι δικαιούχοι της επιδότησης για τους λογαριασμούς ρεύματος της φοιτητικής κατοικίας. 

Οι φορολογούμενοι που δηλώνουν τους φοιτητές ως εξαρτώμενα μέλη (εισοδήματα 2021) θα πρέπει – πριν μπουν στην πλατφόρμα του Power Pass – να έχουν συμπληρώσει στον πίνακα 6 του εντύπου Ε1 (ενοίκιο φοιτητικής κατοικίας) τον αριθμό της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας και να συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική αίτηση την ένδειξη που αφορά τη φοιτητική κατοικία, αλλά και τη δική τους κύρια κατοικία.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολής αίτησης για το επίδομα ρεύματος πήρε παράταση μέχρι τις 5 Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: moneypress.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατώτατος μισθός: Πότε θα εκκινήσει η διαδικασία για τον προσδιορισμό της αύξησης – Πόσα χρήματα θα πάρουν οι εργαζόμενοι

Την αύξηση του κατώτατου μισθού σχεδιάζει η Κυβέρνηση, κάτι που έχει γίνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό. Η διαδικασία για τον προσδιορισμό της αύξησης του κατώτατου μισθού θα εκκ...