Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

Εκταμιεύτηκαν τα χρήματα από το ΥΠ.ΟΙΚ. - Ίσως και σήμερα η καταβολή σε όσους επέλεξαν τραπεζικό λογαριασμό

Οικονομία

Θέμα ωρών, αν όχι ημερών, είναι η καταβολή - στους τραπεζικούς λογαριασμούς- των χρημάτων για το Fuel Pass 2.

Όπως δήλωσε στο Megatv ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τα χρήματα έχουν δοθεί στο αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σήμερα ή το πολύ αύριο θα πιστωθούν (όπως εκτιμά το αρμόδιο υπουργείο) τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων που επέλεξαν iban. Παράλληλα τρέχει (έχει ήδη ξεκινήσει) η καταβολή της ενίσχυσης σε δικαιούχους που επέλεξαν επιδότηση με τη μορφή ψηφιακής κάρτας στο κινητό τηλέφωνο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στα πρατήρια βενζίνης.

Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Στην περίπτωση δε της ψηφιακής κάρτας το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και
β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Πότε ξεκινά η χορήγηση χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων και ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για τη στήριξη της ιδιοκτησίας και την αύξηση της προσφοράς στέγης και τη νέα στεγαστική πολιτική παρουσίασε ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός ...

Φόρτωση άρθρων...