Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Fuel Pass 2: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση

Οικονομία

Σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως λήγοντα του ΑΦΜ είναι από χθες ανοιχτή η εφαρμογή επιδότησης καυσίμων Fuel Pass 2.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται κατά χιλιάδες κάθε ώρα που περνά και η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, με μικρές εξαιρέσεις, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις πολιτών που δεν έχουν υποβάλλει ακόμα τη φορολογική τους δήλωση, μια απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικήσει κάποιος το Fuel Pass 2.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό οδηγό, δικαιούχοι του Fuel Pass είναι το σύνολο των φυσικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ.

Το ποσό αυτό είναι προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ, με σκοπό τη συμβολή στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022.

Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης στο Fuel Pass 2 θα μείνει ανοικτή μέχρι και τις 29 Αυγούστου. Οι πολίτες που δυσκολεύονται να περιηγηθούν στην πλατφόρμα του Fuel Pass, μπορούν να επισκεφθούν ένα ΚΕΠ και να βοηθηθούν από πιστοποιημένο εργαζόμενο.

Μπορείτε να κάνετε την αίτηση ΕΔΩ

Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν και αυτή τη φορά να πάρουν τα χρήματα είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Στην πρώτη περίπτωση το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισχυρή και ηχηρή ψήφος εμπιστοσύνης του Reuters στην ελληνική οικονομία και τον Μητσοτάκη

Το... "πετσωμένο" Reuters "χτύπησε" και πάλι χθες υπέρ της Ελλάδας, μέσω ενός διθυραμβικού άρθρου, το οποίο, συνιστά ηχηρή και ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης τόσο για την ελληνική οικονο...

Times: Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της μετά από δέκα χρόνια κρίσης - Ευοίωνες οι προοπτικές

Με εγκωμιαστικό ρεπορτάζ αναφέρονται στην οικονομία της Ελλάδας οι Times του Λονδίνου. «Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της μετά την πιο μακρά περίοδο ύφεσης στον πλανήτη», έχε...

Φόρτωση άρθρων...