Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Φυσικό αέριο: Βρέθηκε νέο κοίτασμα στην Κύπρο

Οικονομία

Ανακοινώσεις για το νέο κοίτασμα φυσικού αερίου που βρέθηκε στην ΑΟΖ της Κύπρου έκανε το πρωί της Τετάρτης το υπουργείο Ενέργειας της χώρας.

Το νέο κοίτασμα φυσικού αερίου εντοπίστηκε στο οικόπεδο 6 της ΑΟΖ, στο στόχο «Zeus-1» από την κοινοπραξία των Εni Cyprus Limited και TotalEnergies EP Cyprus B.V όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η γεώτρηση, η οποία διενεργήθηκε από το πλοίο-γεωτρύπανο «Tungsten Explorer» σε απόσταση 162 χιλιομέτρων από τις ακτές της Κύπρου, 5 χιλιόμετρα δυτικά της γεώτρησης «Cronos-1» και σε βάθος νερού 2.300 μέτρων, κατέδειξε την ύπαρξη στήλης καθαρού φυσικού αερίου 105 μέτρων, με ποσότητες που σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, ανέρχονται συνολικά σε 2 με 3 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf).

Η ανακάλυψη «Zeus-1», η τρίτη σε σειρά από την αδειούχο κοινοπραξία στο οικόπεδο 6, μετά τις «Calypso-1» και «Cronos-1».

Ήδη, υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου και κοινοπραξία εξετάζουν τους τρόπους για επίσπευση και βέλτιστη αξιοποίηση των ανακαλύψεων στο οικόπεδο 6 της ΑΟΖ της Κύπρου, με τα αποτελέσματα της νέας γεώτρησης να ενσωματώνονται, από τις Eni και TotalEnergies, στις μελέτες που διεξάγουν γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Παράταση προθεσμίας καταβολής οφειλών έως τις 2 Απριλίου λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας

Παράταση έως και στις 2 Απριλίου των προθεσμιών καταβολής βεβαιωμένων οφειλών έδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) λόγω της ειδικής αργίας των διατραπεζικών συναλλαγών εξ...

Moody's και DBRS στηρίζουν το ελληνικό success story

Μία ακόμη ηχηρή απάντηση προς όλους αυτούς που κάνουν την... πάπια σε σχέση με το ελληνικό success story έστειλαν χθες οι οίκοι αξιολόγησης Moody's και DBRS. Η ανάλυση της Moody...

Κλειστές για 4 ημέρες οι τράπεζες - Πώς θα επηρεαστούν μισθοδοσίες και συναλλαγές

Αναστάτωση φέρνει στην αγορά αλλά και στους καταναλωτές το Πάσχα των Καθολικών καθώς οι τράπεζες θα κατεβάσουν... ρολά για τέσσερις ημέρες στο τέλος Μαρτίου. Ιδιαίτερα προσεκτικ...

Φόρτωση άρθρων...