Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Γεωργιάδης: «Επόμενο στοίχημα να φτιάξουμε νέους «επενδυτικούς μαγνήτες» σε όλη τη χώρα»

Τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα αναπτύξει επενδυτικά εργαλεία που θα απευθύνονται ισόρροπα και στην περιφέρεια ανέπτυξε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο πλαίσιο του 10ου Regional Growth Conference στην Πάτρα.

«Το μεγάλο μας στοίχημα είναι αυτή τη νέα Ελλάδα με τη δυνατότητα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, να την αναπτύξουμε ισόρροπα. Να μην έχουμε επενδύσεις μόνο στην Αττική ή τη Θεσσαλονίκη. Η Αχαΐα και η Δυτική Ελλάδα μας απασχολούν πολύ και αναζητούμε τους τρόπους για να φτιάξουμε επενδυτικούς μαγνήτες στην περιοχή», εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ακόμα ότι «η Ελλάδα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ είχε για 7ο συνεχόμενο τρίμηνο αύξηση στις επενδύσεις και για 4ο συνεχόμενο τρίμηνο διψήφια αύξηση στις επενδύσεις. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίδοση των τελευταίων 28 ετών και έτσι καταλαμβάνουμε την πρώτη θέση σε ποσοστιαία αύξηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αύξηση των επενδύσεων, έφερε αύξηση στο ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 κατά +7% σε σχέση με το 2021. Χρονιά που είχαμε ρεκόρ επενδύσεων και ξένων επενδύσεων με ανάπτυξη 8,3%».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άμεσα η μείωση των τραπεζικών προμηθειών για συναλλαγές με POS - Ποιοι και πόσο ωφελούνται

Εκατομμύρια συναλλαγές που γίνονται καθημερινά σε περίπτερα βενζινάδικα, ταξί, λαϊκές και μικρά μαγαζιά εστίασης και εμπορίου θα ωφεληθούν από τη μείωση, στο μισό, των τραπεζικών π...

Τέλη κυκλοφορίας: Έρχονται μειώσεις στα πρόστιμα - Από το Μάϊο η πληρωμή με τον μήνα

Μειώσεις στα πρόστιμα από το 2025 φέρνει το Υπουργείο Οικονομικών για όσους καταβάλλουν εκπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας τους. Στα σχέδια του Υπουργείου είναι τα πρόστιμα από την ...

Φόρτωση άρθρων...