Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Γιατί δεν προχώρησε σε αξιολόγηση της Ελλάδας η Moody's

Η Moody’s σε προ ημερών της έκθεση για τις πιστωτικές προοπτικές των χωρών της Ευρωζώνης το 2022, προβλέπει ότι η Ελλάδα θα καταγράψει ανάπτυξη 4,3% το 2022, καθώς επίσης ότι το ελληνικό χρέος θα μειωθεί κατά 10,1 ποσοστιαίες μονάδες.

Δεν προέβη τελικά σε έκθεση αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία η Moody’s, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου.

Τις προσδοκίες αυτές είχε καλλιεργήσει η Morgan Stanley, η οποία τη Δευτέρα είχε εκτιμήσει ότι η Moody’s θα προχωρήσει σε αναβάθμιση της Ελλάδας την Παρασκευή, με «όπλο» την εντυπωσιακή ανάπτυξη που έχει καταγράψει φέτος η ελληνική οικονομία.

Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση της Moody's βρίσκεται στο Ba3 με σταθερές προοπτικές, δηλαδή χαμηλότερα έναντι των S&P και Fitch που αξιολογούν την Ελλάδα με BB Αξιολόγηση που απέχει δύο διαβαθμίσεις από την επενδυτική βαθμίδα.

Σημειωτέον ότι η Moody’s σε προ ημερών της έκθεση για τις πιστωτικές προοπτικές των χωρών της Ευρωζώνης το 2022, προβλέπει ότι η Ελλάδα θα καταγράψει ανάπτυξη 4,3% το 2022, καθώς επίσης ότι το ελληνικό χρέος θα μειωθεί κατά 10,1 ποσοστιαίες μονάδες για να διαμορφωθεί στο 191% του ΑΕΠ. Μείωση που θα είναι η μεγαλύτερη από όλες τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Τι δείχνουν οι τζίροι των επιχειρήσεων – «Φτωχοί» εμφανίζονται στην εφορία σχεδόν οι μισοί επαγγελματίες

Με χαμηλές εισπράξεις εμφανίστηκαν το 2023 στην εφορία οι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ατομικές επιχειρήσεις που από φέτος θα φορολογηθούν με το νέο τεκμαρτό σύστημα...

Φόρτωση άρθρων...