Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Γιατί όσοι χρωστάνε στην Εφορία δεν μπορούν να κάνουν γονικές παροχές

Πολλοί οφειλέτες της Εφορίας πίστευαν ότι θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε χρηματικές δωρεές προς τους συγγενείς α΄ βαθμού ή να μεταβιβάσουν ακίνητα, αλλά κάτι τέτοιο μάλλον είναι αδύνατον!

Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία, όποιος χρωστάει στην Εφορία, ακόμη και αν έχει ρυθμίσει τις οφειλές του και τις εξυπηρετεί κανονικά, θεωρείται "επισφαλής", οπότε θα πρέπει να βάλει υποθήκε τα περιουσιακά του στοιχεία, προκειμένου να μεταβιβάσει ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία, στο πρόσωπο που θέλει!

Τις τελευταίες ημέρες είναι αλλεπάλληλα τα σοκ για χιλιάδες φορολογουμένους, οι οποίοι έμαθαν από τους λογιστές τους, ότι δεν μπορούν να κάνουν γονική παροχή ή δωρεά προς τα παιδιά τους, ούτε ενός... ευρώ, καθώς είναι οφειλέτες.

Φανταστείτε ότι περίπου 4.000.000 φορολογούμενοι χρωστάνε στην Εφορία, οπότε, το μέτρο της κυβέρνησης με το αφορολόγητο των 800.000 ευρώ για γονικές παροχές ή δωρεές, δεν τους... αφορά.  

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην παγίδα των τεκμηρίων 1,5 εκατ. φορολογούμενοι - Τι δείχνει η ακτινογραφία των φορολογικών δηλώσεων

Ετήσια εισοδήματα που δεν υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ δηλώνει στην εφορία το 53% των νοικοκυριών αλλά και έξι στους δέκα επαγγελματίες ενώ με μηδενικό εισόδημα εμφανίζονται 780.909 ...

Η ακτινογραφία της ΑΑΔΕ για τα εισοδήματα – Η ακρίβεια «γονατίζει» τα ελληνικά νοικοκυριά

Αυξημένα ήταν τα εισοδήματα των Ελλήνων το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Παρόλα αυτά, αυτοί που συνεχίζουν να ...

Φόρτωση άρθρων...