Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Handelsblatt: Μεγάλη ζήτηση για ακίνητα στην Ελλάδα

Οικονομία

Μεγάλη είναι η ζήτηση για ακίνητα στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

«Η ελληνική αγορά ακινήτων αναπτύσσεται πολύ δυναμικά», αναφέρει η Handelsblatt, επικαλούμενη σε στοιχεία της γερμανικής κτηματομεσιτικής εταιρίας Engel & Völkers στην Ελλάδα.

«Το 80% έως 85% των αγορών πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών γίνονται από αλλοδαπούς, η πλειονότητά των οποίων προέρχεται από γερμανόφωνες χώρες, δηλαδή την Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Σύμφωνα και με την Τράπεζα της Ελλάδος οι ξένες επενδύσεις στην ελληνική αγορά ακινήτων αυξήθηκαν κατά 61% στα 788 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Οι παρατηρητές της αγοράς αναμένουν ότι φέτος θα εισρεύσουν 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ στην ελληνική αγορά ακινήτων από το εξωτερικό. Αυτό θα ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ των 1,45 δισεκατομμυρίων από το 2019.

Η αυξανόμενη ζήτηση οφείλεται και στον κορωνοϊό, όπως αναφέρει η Handelsblatt. 

«Μετά τις εμπειρίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ αναζητούν τώρα την ασφάλεια του δικού τους παραθεριστικού ακινήτου», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Πώς μπορούν οι επαγγελματίες να αμφισβητήσουν το τεκμαρτό εισόδημα - Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία

Ψηφιακά θα γίνεται η αμφισβήτηση του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως προβλέπεται σε απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, (Α.1055/2...

Φόρτωση άρθρων...