Αυξήθηκε το διαθέσιμο εισόδημα του τομέα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά, από 38,77 δισ. ευρώ σε 42,56 δισ. ευρώ, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2025, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Πρόκειται για αύξηση 9,8%. Επιπρόσθετα, το ίδιο χρονικό διάστημα η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών
και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά αυξήθηκε κατά 5,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, δηλαδή από 41,7 δισεκατομμύρια ευρώ έφτασε τα 43,9 δισ. ευρώ.
Στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποτυπώνεται ότι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης αποδίδει στην πράξη, δίνει ουσιαστική «ανάσα» στους πολίτες, ενώ παράλληλα ενισχύεται και η κατανάλωση, κάτι που επιβεβαιώνει ότι η αγορά.
Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 4,37 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο - Οι φόροι που υπεραπέδωσαν τον Μάρτιο
Νέο άλμα για το πετρέλαιο: Έφτασε τα 107 δολάρια - Οι προβλέψεις της Goldman Sachs
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις