Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Η JP Morgan δίνει... γραμμή για Ελλάδα

Οικονομία Λουκάς Γεωργιάδης
Tags: JP Morgan

Η JP Morgan δηλώνει σταθερά... ερωτευμένη με την Ελλάδα και τις μετοχές του Χρηματιστηρίου Αθηνών, οι οποίες περιλαμβάνονται στις κορυφαίες επενδυτικές ευκαιρίες διεθνώς για τη φετινή χρονιά.

Ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός κολοσσός υπέβαλε 10 ερωτήσεις στους πελάτες της για τις προοπτικές της νέας χρονιάς σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Από τις απαντήσεις φάνηκε ξεκάθαρα ότι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι ελληνικές μετοχές και ειδικότερα οι τραπεζικές.

Η JP Morgan βλέπει ράλι τιμών φέτος με αποδόσεις της τάξης του 50% κατά μέσο όρο για τις τράπεζες Eurobank, Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς. Εκτιμά δε ότι η μακροπρόθεσμη κερδοφορία στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο θα πρέπει να παραμείνει υψηλή, καθώς αυτή αποτελεί... υπόθεση των τεσσάρων εισηγμένων συστημικών τραπεζών.

Παράλληλα, η αμερικανική τράπεζα αναδεικνύει τη συμφωνία απόκτησης του 9% των μετοχών της Alpha Bank από τον ιταλικό τραπεζικό κολοσσό UniCredit, αλλά και το placement για το 22% των μετοχών της Εθνικής που ήλεγχε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Μάλιστα, στη λίστα με τις 10 κορυφαίες επιλογές της αμερικανικής τράπεζας βρίσκεται η μετοχή της Alpha Bank, τονίζοντας πως η υπερ-απόδοση των top επιλογών της τείνει να είναι τεράστια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Τι δείχνουν οι τζίροι των επιχειρήσεων – «Φτωχοί» εμφανίζονται στην εφορία σχεδόν οι μισοί επαγγελματίες

Με χαμηλές εισπράξεις εμφανίστηκαν το 2023 στην εφορία οι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ατομικές επιχειρήσεις που από φέτος θα φορολογηθούν με το νέο τεκμαρτό σύστημα...

Φόρτωση άρθρων...