Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Η Ουκρανία, η αναταραχή στην Υπερδνειστερία, η ελληνική έξοδος στις αγορές και η Morgan Stanley

Δεν φτάνει η κόλαση της Ουκρανίας, τώρα αρχίζει και αυξάνεται ο κίνδυνος για νέες περιπέτειες πιο κοντά στο ευρωπαϊκό έδαφος. Η αναταραχή στην Υπερδνειστερία, που αποτελεί έναν θύλακα αποσταθεροποίησης εντός του εδάφους της Μολδαβίας, φέρνει την... πυρκαγιά ακόμη πιο κοντά μας.

Η χθεσινή μέρα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, οι Ρώσοι ρίχνουν λάδι στη φωτιά, η Δύση... κουράστηκε να στηρίζει την Ουκρανία και οι μπελάδες για την ευρωπαϊκή οικονομία συνεχίζονται. Αν μέσα σε αυτό το εξόχως αρνητικό κλίμα, δεν αντιλαμβάνονται οι Ευρωπαίοι ότι η... πυρκαγιά θα καίει ανεξέλεγκτη, τότε, ας κάνουν σχέδια διαχείρισης της καταστροφής, αφού δεν έχουν τη διάθεση να λειτουργήσουν άμεσα και πυροσβεστικά. 

Πάντως οι αγορές στέλνουν το δικό τους μήνυμα, με όλη αυτήν την κατάσταση. Ο χρυσός ενισχύεται και πάλι, ενώ ανακόπηκε και η πτωτική πορεία του πετρελαίου κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι. Τα περιθώρια αδράνειας και διαφωνιών στους κόλπους της Ευρώπης στενεύουν. 

Τα αντικρουόμενα συμφέροντα αποτελούν νερό στον μύλο του εισβολέα Πούτιν και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να επαναπαύονται όλοι μετά τη νίκη του Μακρόν στη Γαλλία. Τα χειρότερα θα έρθουν, αν δεν υπάρξει άμεση και ταχεία αντίδραση με αναμφισβήτητες αποφάσεις...

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...