Κυριακή
28 Απριλίου 2024

JP Morgan: Mεγάλη πιθανότητα η Moody’s να αναβαθμίσει την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα το 2024

Στο 90% εκτιμά την πιθανότητα η ελληνική οικονομία να αναβαθμιστεί από τον οίκο Moody’s μέσα στο 2024 (πιθανότατα στις 15 Μαρτίου) η JP Morgan, ενώ εκτιμά ότι η πιθανότητα αναβάθμισης από τους υπόλοιπους οίκους είναι στο 30%.

Αυτό αναφέρει η JP Morgan στη σημερινή ανάλυσή της για τις πιθανότητες αλλαγών από τους οίκους αξιολόγησης το 2024 σε όλη την Ευρωζώνη, με την επικείμενη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας να έχει δεσπόζουσα θέση. 

Άλλωστε, σε γενικές γραμμές, η JP Morgan αναμένει ότι οι ενέργειες αξιολόγησης για τα κράτη της ζώνης του ευρώ θα περιοριστούν το 2024, δεδομένου ότι το 2023 σημειώθηκαν αρκετές θετικές αξιολογήσεις στην Ευρωζώνη, με την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Αυστρία να επωφελούνται από βελτιωμένες προοπτικές ή/και αναβαθμίσεις αξιολογήσεων.

Η Ιταλία είναι απίθανο να υποβαθμιστεί, σύμφωνα με το βασικό της σενάριο, ενώ οι κίνδυνοι παραμένουν σε γενικές γραμμές ισορροπημένοι. Πιθανές αναβαθμίσεις θα μπορούσαν να προέλθουν από καλύτερες από τις αναμενόμενες μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προοπτικές με υποστήριξη από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ οι κίνδυνοι υποβάθμισης θα μπορούσαν να συνδεθούν με πιο έντονους από το αναμενόμενο μακροοικονομικούς και απρόβλεπτους πολιτικούς κινδύνους.

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Πάνω από 15.000 φιάλες αλκοολούχων με παραποιημένες συσκευασίες δεσμεύτηκαν στο λιμάνι του Πειραιά

Τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ αφού εντόπισαν, δέσμευσαν αλκοολούχα ποτά σε παραποιημένες συσκευασίες στο λιμάνι του Πειραιά. Ο έλεγχος από την ΑΑΔΕ πραγματοποιήθηκε κατόπιν ανάλ...

Φόρτωση άρθρων...