Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

«Καίνε» τα οικοδομικά υλικά, λιγότερες οι νέες οικοδομές

Ακάθεκτος συνεχίζει την ανοδική του πορεία ο πληθωρισμός των υλικών κατασκευής, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον Απρίλιο, ο δείκτης σημείωσε άνοδο κατά 8,4%, ενώ το διάστημα Μαΐου 2022-Απριλίου 2023 "τρέχει" με 11,1%.

Η «φωτιά» που έχει ξεσπάσει στα υλικά κατασκευής είναι μοιραίο να οδηγήσει σε μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο αριθμός των οικοδομικών αδειών ήταν μειωμένος κατά 15,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Η μείωση των αδειών ισοδυναμεί με μείωση της επιφάνειας κατά 13,3% και του όγκου κατά 20,5%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για στοιχεία που αφορούν χειμωνιάτικο μήνα, εντούτοις, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση των τελευταίων ετών. Και όταν η οικοδομή παρουσιάζουν κάμψη, τότε τα πράγματα δεν εξελίσσονται θετικά, αφού η πίεση αυτή περνάει και στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον κλάδο. Όσο για τις θέσεις εργασίας, ο κλάδος φαίνεται ότι έχει σοβαρό πρόβλημα, καθώς λείπουν εργατικά χέρια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανοίγουν οι πλατφόρµες για τα «κόκκινα» δάνεια - Τι θα κερδίσουν 2 εκατ. οφειλέτες

Σηµαντικές αλλαγές για πάνω από 2.000.000 δανειολήπτες µε µη εξυπηρετούµενα δάνεια έρχονται από την 1η Απριλίου, καθώς τίθενται σε πλήρη εφαρµογή οι νέοι κανονισµοί λειτουργίας των...

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Περισσότεροι από 44.000 έχουν κάνει δήλωση της απασχόλησής τους

Περίπου 44.000 είναι οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι που έχουν υποβάλλει δήλωση της απασχόλησής τους, από τα τέλη Φεβρουαρίου που ενεργοποιήθηκε η σχετική πλατφόρμα από το υπουργείο Ερ...

Φόρτωση άρθρων...