Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Κάρτα εργασίας: Τα πρώτα συμπεράσματα από την εφαρμογή της σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες - Ακολουθούν τουρισμός και εμπορικά κέντρα

Σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2022

Σε εφαρμογή βρίσκεται από 1η Ιουλίου 2022 η ψηφιακή κάρτα εργασίας, σε σουπερμάρκετ και τράπεζες. Σύμφωνα με τον σύμβουλο εργασιακών θεμάτων, Βασίλη Πρασσά, ο οποίος μίλησε στο Mega, η εφαρμογή της έχει ξεπεράσει το 90%.

Όπως εξήγησε, ο εργαζόμενος «χτυπά» την κάρτα κατά την έναρξη και λήξη εργασίας του και οι ώρες αποτυπώνονται σε πραγματικό χρόνο στο υπουργείο Εργασίας. «Άρα καταλαβαίνεται πως δεν επιδέχεται ούτε τροποποιήσεων, ούτε παραβάσεων, ούτε αλλοιώσεων», συμπλήρωσε ο κ. Πρασσάς.

Στη συνέχεια, επισήμανε πως η παραπάνω εργασία του υπαλλήλου δεν μπορεί να αποκλειστεί και θα έχει αμοιβές. Στην περίπτωση παραβίασης του κανονισμού  από τον εργοδότη, ο εργαζόμενος μπορεί να προβεί σε ανώνυμη καταγγελία.

Παντού
Ο κ. Πρασσάς δήλωσε πως σύντομα η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας θα γίνεται σε όλους τους εργασιακούς χώρους, μεταξύ των οποίων του επισιτισμού, του τουρισμού και στα εμπορικά κέντρα.

Προστασία αδειών
Επιπλέον, ο κ. Πρασσάς τόνισε πως με την χρήση της κάρτας εργασίας αυτόματα αυξάνεται η πραγματική αποτύπωση των αδειών του εργαζομένου καθώς δεν μπορεί να χορηγηθεί άδεια την ημέρα που ο εργαζόμενος έχει «χτυπήσει» την κάρτα.

«Η αποζημίωση της αδείας στην περίπτωση μη χορήγησης είναι μεγαλύτερη από τον μισθό», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Με 343 εγκρίσεις ξεκίνησε την πρώτη εβδομάδα το πρόγραμμα

Μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης το ακίνητο υποχρεωτικά πρέπει να εκμισθωθεί για τρία τουλάχιστον χρόνια σε ιδιώτη. Το πρόγραμμα διεξάγεται με τη συνδρομή και την επίβλεψη της Δ...

Υπουργείο Ανάπτυξης: Νέα πρόστιμα ύψους 1.480.000 ευρώ σε 11 επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.480.000 ευρώ επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε 11 επιχειρήσεις μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε...

Φόρτωση άρθρων...