Παρασκευή
31 Μαρτίου 2023

Κάρτα εργασίας: Τα πρώτα συμπεράσματα από την εφαρμογή της σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες - Ακολουθούν τουρισμός και εμπορικά κέντρα

Σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2022

Σε εφαρμογή βρίσκεται από 1η Ιουλίου 2022 η ψηφιακή κάρτα εργασίας, σε σουπερμάρκετ και τράπεζες. Σύμφωνα με τον σύμβουλο εργασιακών θεμάτων, Βασίλη Πρασσά, ο οποίος μίλησε στο Mega, η εφαρμογή της έχει ξεπεράσει το 90%.

Όπως εξήγησε, ο εργαζόμενος «χτυπά» την κάρτα κατά την έναρξη και λήξη εργασίας του και οι ώρες αποτυπώνονται σε πραγματικό χρόνο στο υπουργείο Εργασίας. «Άρα καταλαβαίνεται πως δεν επιδέχεται ούτε τροποποιήσεων, ούτε παραβάσεων, ούτε αλλοιώσεων», συμπλήρωσε ο κ. Πρασσάς.

Στη συνέχεια, επισήμανε πως η παραπάνω εργασία του υπαλλήλου δεν μπορεί να αποκλειστεί και θα έχει αμοιβές. Στην περίπτωση παραβίασης του κανονισμού  από τον εργοδότη, ο εργαζόμενος μπορεί να προβεί σε ανώνυμη καταγγελία.

Παντού
Ο κ. Πρασσάς δήλωσε πως σύντομα η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας θα γίνεται σε όλους τους εργασιακούς χώρους, μεταξύ των οποίων του επισιτισμού, του τουρισμού και στα εμπορικά κέντρα.

Προστασία αδειών
Επιπλέον, ο κ. Πρασσάς τόνισε πως με την χρήση της κάρτας εργασίας αυτόματα αυξάνεται η πραγματική αποτύπωση των αδειών του εργαζομένου καθώς δεν μπορεί να χορηγηθεί άδεια την ημέρα που ο εργαζόμενος έχει «χτυπήσει» την κάρτα.

«Η αποζημίωση της αδείας στην περίπτωση μη χορήγησης είναι μεγαλύτερη από τον μισθό», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γραφείο Προϋπολογισμού: Η ελληνική οικονομία εμφανίζει επιδόσεις ανώτερες του μέσου όρου της Ευρωζώνης,

Η ελληνική οικονομία εμφανίζει επιδόσεις ανώτερες του μέσου όρου της Ευρωζώνης, η αγορά εργασίας βελτιώνεται και οι δημοσιονομικές επιδόσεις είναι πολύ καλύτερες των στόχων του προ...

Νόμιμη η ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα - Απέρριψε το Πολυμελές Πρωτοδικείο τις αγωγές κατά της ΔΕΗ

Μια σημαντική απόφαση που αφορά όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών που έκρινε νόμιμη και διαφανή τη ρήτρα αναπροσαρμογής της ΔΕΗ απο...

Φόρτωση άρθρων...