Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Κατά 3% θα αυξηθούν οι παγκόσμιες δαπάνες για τεχνολογία το 2022

Οικονομία

Με θετικό πρόσημο αναμένεται να κινηθούν φέτος οι παγκόσμιες τεχνολογικές και τηλεπικοινωνιακές δαπάνες. Κόντρα στο γενικότερο κλίμα οικονομικής αστάθειας, οι δαπάνες για ΤΠΕ, σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτιμάται ότι θα ανέλθουν το 2022 συνολικά σε 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 3% από το 2021, σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη της Gartner, Inc.

Ενώ οι δαπάνες για τεχνολογία θα κινηθούν ανοδικά το τρέχον έτος, ο ρυθμός αύξησης υπολογίζεται ότι θα είναι πολύ πιο αργός έναντι του 2021, λόγω των περικοπών δαπανών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablets και εκτυπωτές από τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα οι δαπάνες για συσκευές να συρρικνωθούν κατά 5%.

“Ο πληθωρισμός είναι στο μυαλό όλων. Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο επικεντρώνονται στην καταπολέμησή του, με τον ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού να μειώνεται, ωστόσο, μέχρι το τέλος του 2023.

Πάντως, τα τρέχοντα επίπεδα αστάθειας που παρατηρούνται τόσο στον πληθωρισμό, όσο και στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, δεν αναμένεται να αποτρέψουν τα επενδυτικά σχέδια των Chief Information Officers (CIOs) για το 2022”, σημειώνει η Gartner.

“Οι οργανισμοί, που δεν επενδύουν βραχυπρόθεσμα, πιθανότατα θα υστερήσουν μεσοπρόθεσμα και θα κινδυνεύσουν να μην υπάρχουν μακροπρόθεσμα”, προσθέτει.

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...