Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Καταργείται το πέναλτι 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους (παραδείγματα)

Η κατάργηση του «πέναλτι» 30% στους συνταξιούχους που εργάζονται είναι ένα από τα μέτρα που ενδέχεται να ανακοινώσει αύριο, Πέμπτη, από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης,

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Εργασίας εξετάζει να φορολογηθεί το επιπλέον εισόδημα που λαμβάνουν από την εργασία τους οι συνταξιούχοι είτε ανήκουν στους μισθωτούς είτε στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Για παράδειγμα σήμερα ένας συνταξιούχος που λαμβάνει σύνταξη 1.000 ευρώ και έξτρα εισόδημα από εργασία 500 ευρώ, με το παρών σύστημα χάνει 300 ευρώ λόγω του «πέναλτι».

Με το νέο σύστημα θα μπει μία παρακράτηση περίπου στο 10% με 20% στο επιπλέον εισόδημα και αυτό σημαίνει ότι ο συνταξιούχος θα χάνει 50 με 100 ευρώ και θα παίρνει ολόκληρη την σύνταξη.

Στόχος του νέου συστήματος είναι να μην εργάζονται οι συνταξιούχοι χωρίς να δηλώνουν εισοδήματα και το κράτος να κερδίσει σε έσοδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Περιορισμός φοροδιαφυγής και αυξήσεις μισθών -Οι δυο κύριες πηγές αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού το 2024

Ιδιαίτερο βάρος αποδίδεται στον περιορισμό της φοροδιαφυγής μέσα από τις παρεμβάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τη βελτίωση της διαφάνειας και της α...

Φόρτωση άρθρων...