Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Κατώτατος μισθός: Σήμερα οι ανακοινώσεις για την αύξηση

Οικονομία

Στις 11:00 το πρωί αναμένεται η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θα ανακοινώσει το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Το νέο ποσό του κατώτατου μισθού, θα ισχύσει από την 1η Απριλίου. Των ανακοινώσεων θα προηγηθεί συνάντηση του υπουργού Εργασίας, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 10:00 στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Το ποσοστό της αύξησης που φέρεται να έχει «κλειδώσει», σύμφωνα με πληροφορίες, είναι γύρω στο 7,75%, αντίστοιχο με την αύξηση που έλαβαν οι συνταξιούχοι. Στην περίπτωση αυτή ο νέος κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 768 ευρώ μεικτά (από 713 ευρώ σήμερα).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χατζηδάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 800 ευρώ. Ο υπουργός Εργασίας έχει εισηγηθεί αύξηση κατά 7,75%, δηλαδή κατά 56 ευρώ, επομένως μένει η απόφαση του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα ρύθμιση στο φορολογικό νομοσχέδιο - Εξώδικη επίλυση με έκπτωση 20% έως 80% στις προσαυξήσεις

Νέου τύπου ρύθμιση που θα διευκολύνει το Δημόσιο να εισπράττει ταχύτερα τα ποσά που καταλογίζουν οι φορολογικοί έλεγχοι, αλλά και να αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια από μαζικές προσφυ...

Φόρτωση άρθρων...