Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Καύσιμα κίνησης: Πότε αναμένεται νέα μείωση των τιμών τους

Μείωση των τιμών των καυσίμων αναμένεται το επόμενο διάστημα. Για το θέμα της τιμής της βενζίνης μίλησε η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, στον ΣΚΑΪ.

«Οι τιμές στη βενζίνη έχουν πέσει», τόνισε η Μαρία Ζάγκα και πρόσθεσε: «Mην περιμένετε οι τιμές στη βενζίνη να πέσουν  τροχάδην. Δεν γίνεται αυτό. Πέφτουν αργά και σταθερά». 

Και συνέχισε λέγοντας ότι η βενζίνη στα πρατήρια της Αττικής και Θεσσαλονίκης διαμορφώνεται στις παρακάτω τιμές:

  • 2 ευρώ το λίτρο
  • 2,03 ευρώ
  • 2,05 ευρώ
  • 2,08 ευρώ

Ωστόσο, εξήγησε ότι πολλά πρατήρια καυσίμων πωλούν την τιμή της βενζίνης κάτω από 2 ευρώ και ότι αυτό δεν γίνεται, καθώς τα λειτουργικά έξοδα είναι πολλά. Αυτό θα πρέπει να το δει η Κυβέρνηση, να δει τα λειτουργικά έξοδα των πρατηρίων, είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της βενζίνης σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας διαμορφώθηκε την 3 Αυγούστου στα 2,149 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,892 ευρώ το λίτρο που ήταν την ημέρα εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία. Δηλαδή υπήρξε μια  μεταβολή της τάξεως του 13,6%.

Όσον αφορά το πετρέλαιο κίνησης επισημαίνεται ότι η μέση τιμή του ανήλθε στις 3 Αυγούστου στα 1,892 ευρώ το λίτρο (2,042 ευρώ αν υπολογιστεί και η επιδότηση που δίνεται), έναντι 1,626 ευρώ στις 24 Φεβρουαρίου. Η διαφορά  εκτινάχθηκε στο 25,6%.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται νέα μείωση στις τιμές των καυσίμων. 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξαήμερη εργασία: Σε ποιους κλάδους θα εφαρμοσθεί από τον Ιούλιο – Πού απαγορεύεται

Από την 1η Ιουλίου 2024, επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με εναλλασσόμενες βάρδιες θα μπορούν να ζητούν από τους εργαζομένους να δουλεύουν και την 6η ημέρα, με προσαύξηση ημερομι...

Άμεσα η μείωση των τραπεζικών προμηθειών για συναλλαγές με POS - Ποιοι και πόσο ωφελούνται

Εκατομμύρια συναλλαγές που γίνονται καθημερινά σε περίπτερα βενζινάδικα, ταξί, λαϊκές και μικρά μαγαζιά εστίασης και εμπορίου θα ωφεληθούν από τη μείωση, στο μισό, των τραπεζικών π...

Φόρτωση άρθρων...