Μείωση των τιμών των καυσίμων αναμένεται το επόμενο διάστημα. Για το θέμα της τιμής της βενζίνης μίλησε η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, στον ΣΚΑΪ.

«Οι τιμές στη βενζίνη έχουν πέσει», τόνισε η Μαρία Ζάγκα και πρόσθεσε: «Mην περιμένετε οι τιμές στη βενζίνη να πέσουν  τροχάδην. Δεν γίνεται αυτό. Πέφτουν αργά και σταθερά». 

Και συνέχισε λέγοντας ότι η βενζίνη στα πρατήρια της Αττικής και Θεσσαλονίκης διαμορφώνεται στις παρακάτω τιμές:

  • 2 ευρώ το λίτρο
  • 2,03 ευρώ
  • 2,05 ευρώ
  • 2,08 ευρώ

Ωστόσο, εξήγησε ότι πολλά πρατήρια καυσίμων πωλούν την τιμή της βενζίνης κάτω από 2 ευρώ και ότι αυτό δεν γίνεται, καθώς τα λειτουργικά έξοδα είναι πολλά. Αυτό θα πρέπει να το δει η Κυβέρνηση, να δει τα λειτουργικά έξοδα των πρατηρίων, είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της βενζίνης σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας διαμορφώθηκε την 3 Αυγούστου στα 2,149 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,892 ευρώ το λίτρο που ήταν την ημέρα εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία. Δηλαδή υπήρξε μια  μεταβολή της τάξεως του 13,6%.

Όσον αφορά το πετρέλαιο κίνησης επισημαίνεται ότι η μέση τιμή του ανήλθε στις 3 Αυγούστου στα 1,892 ευρώ το λίτρο (2,042 ευρώ αν υπολογιστεί και η επιδότηση που δίνεται), έναντι 1,626 ευρώ στις 24 Φεβρουαρίου. Η διαφορά  εκτινάχθηκε στο 25,6%.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται νέα μείωση στις τιμές των καυσίμων.