Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Κερέ: H Ελλάδα δεν θα μπει σύντομα στην ποσοτική χαλάρωση

Οικονομία

Η Ελλάδα κάνει πρόοδο με τις μεταρρυθμίσεις αλλά πρέπει να ξεπεράσει αρκετά ακόμη εμπόδια προτού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τη συμπεριλάβει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Benoit Coeure.

Όπως σημείωσε σε συνέντευξή του στο Reuters, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι χρειάζεται να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του ελληνικού χρέους, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να αποφασίσει για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα διάσωσης.

Αυτό το χρονοδιάγραμμα δείχνει πως η Ελλάδα μπορεί να απέχει μήνες από την ένταξή της στο QE, μια κίνηση σε μεγάλο βαθμό συμβολική αλλά απαραίτητη για την ενίσχυση της επενδυτικής εμπιστοσύνης και την επιτάχυνση της ανάπτυξης της χώρας.

Δεν βλέπω να υπάρχει συζήτηση σχετικά με την ένταξη στο QE πριν καλυφθούν όλα τα βήματα τόσο από την πλευρά της Ευρώπης όσο και από του ΔΝΤ, δηλαδή πριν τις αποφάσεις του ESM και του ΔΝΤ, σημείωσε ο B. Coeure.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

CGGI: Η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη βελτίωση στην ποιότητα της διακυβέρνησης παγκοσμίως

Τη μεγαλύτερη βελτίωση στην ποιότητα διακυβέρνησης παγκοσμίως πέτυχε η Ελλάδα την τελευταία τετραετία, μία περίοδο που χαρακτηρίστηκε από αλλεπάλληλες διεθνείς κρίσεις, όπως η πανδ...

Φόρτωση άρθρων...