Κυριακή
06 Σεπτεμβρίου 2026

Κοινωνικός Τουρισμός: Ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες του προγράμματος – Ποιους αφορούν

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), που αφορά συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες (πρώην ΟΑΕΕ).

Οι ενδιαφερόμενοι που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν μία και μοναδική ένσταση κατά των προσωρινών αποτελεσμάτων την Παρασκευή 23 Μαΐου, από τις 08:00 έως τις 23:59, αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας gov.gr. 

Η διαδρομή είναι:

Αρχική / Εργασία και ασφάλιση / Αποζημιώσεις και παροχές / Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους eΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ).

Όσοι υποβάλουν ένσταση πρέπει να αιτιολογούν σαφώς τον λόγο αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων, με αναφορά στο σκεπτικό απόρριψης (π.χ. λανθασμένη μοριοδότηση ή εσφαλμένη αξιολόγηση προϋποθέσεων συμμετοχής). Παράλληλα, είναι υποχρεωτική η τεκμηρίωση των ισχυρισμών με τα ανάλογα αποδεικτικά έγγραφα, τα οποία πρέπει να επισυναφθούν σε ηλεκτρονική μορφή (σάρωση).

Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής και των κριτηρίων μοριοδότησης περιγράφεται στη Δημόσια Πρόσκληση, την οποία πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή επισύναψη των δικαιολογητικών. Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.

Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα 

Το πρόγραμμα ξεκινάει φέτος την 1.6.2025, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, και θα υλοποιηθεί έως την 31.05.2026. Αφορά σε 25.000 επιταγές και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ που έχουν υποχρέωση καταβολής αντίστοιχης εισφοράς ύψους 1 ευρώ για τη συγκεκριμένη παροχή (παρ. 5 του άρθρ. 69 του ν. 3863/2010).

Η επιταγή, με την οποία εξασφαλίζεται η συμμετοχή στο πρόγραμμα, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά. Οι δικαιούχοι / ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω, Σάμο και Ρόδο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στους δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης προσαυξάνονται κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2025 έως 14.1.2026) και του Πάσχα (από 3.4.2026 έως 19.4.2026). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός των Σποράδων).

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση της ΔΥΠΑ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξαγορά καταπατημένων: Νέα παράταση ζητούν ιδιώτες – «Στα αζήτητα» η ρύθμιση

Εκπνέει στις 11 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου χωρίς να έχει εκδηλωθεί το απαιτούμενο ενδιαφέρον από τους ιδιώτες που τα κατέχουν, οι οποίο...

Στέγη: Έτσι θα πέσουν οι τιμές σε ενοίκια και ακίνητα - Οι σκέψεις και τα μέτρα του κυβερνητικού επιτελείου

Η εκτόξευση των τιμών και των ενοικίων, η έλλειψη διαθέσιμων ακινήτων και η δυσκολία των νέων να αποκτήσουν πρώτη κατοικία βάζουν τη στέγη στο επίκεντρο της νέας κυβερνητικής στρατ...

Πιερρακάκης: «Τα δεδομένα της οικονομίας δείχνουν την πρόοδο και ανοίγουν το δρόμο για το επόμενο βήμα» – Νέα πλατφόρμα «Συνέπεια» για τα χρέη του Δημοσίου

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη την εικόνα της οικονομίας και προανήγγειλε τη νέα πλατφόρμα «Συνέπεια» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Φόρτωση άρθρων...