Τετάρτη
29 Μαΐου 2024

Κομισιόν: Στο τραπέζι η επιβολή δελτίου στην κατανάλωση φυσικού αερίου (Video)

Οι Βρυξέλλες ανακοινώνουν έκτακτο σχέδιο που μπορεί να επηρεάσει τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών.

Στις Βρυξέλλες δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι από τον Σεπτέμβριο έρχεται μπόρα και όλες οι υπηρεσίες της Κομισιόν ετοιμάζονται για αυτό.

Τις επόμενες ημέρες παρουσιάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση απότομης διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου, το οποίο θα έχει δυο άξονες:

  • Εξοικονόμηση φυσικού αερίου στους καταναλωτές
  • Εξοικονόμηση φυσικού αερίου στις βιομηχανίες

Στα νοικοκυριά προτείνεται ως σύσταση η μείωση των θερμοστατών κατά 1°C.

Για τα δημόσια και εμπορικά κτίρια προτείνεται να επιβληθούν υποχρεωτικοί περιορισμοί με τη θέρμανση όχι περισσότερο από 19 βαθμούς κελσίου και τα κλιματιστικά όχι κάτω από 25°C.

Για τη βιομηχανία που λειτουργεί με φυσικό αέριο θα ζητηθεί η μείωση κατανάλωσης όπου είναι εφικτό: θα δοθούν προτεραιότητα στις βιομηχανίες που έχουν σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο όπως πχ την υγεία και την τροφή

«Έρχεται» έβδομο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Το 7ο πακέτο θα περιλαμβάνει απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού χρυσού, ο οποίος αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη μη ενεργειακή εξαγωγή της χώρας. Αναμένεται επίσης να μπουν νέα ονόματα στις λίστες των κυρώσεων ειδικά κάποιων που βρίσκονται κοντά στον Πρόεδρο Πούτιν.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι οι ανατολικοευρωπαίοι ζητούν να μπουν και άλλες κυρώσεις στον τομέα της ενέργειας, κάτι που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχθούν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι

Πολλοί χαρακτηρίζουν και αστεία την πρόταση για πρόσθετες ενεργειακές κυρώσεις δεδομένου του δράματος που επικρατεί σήμερα με το ρωσικό φυσικό αέριο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...