Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ξεκίνησε η καταβολή των αποζημιώσεων για τις πλημμύρες: 25,6 εκατ. ευρώ σε 4.470 σε νοικοκυριά

Οικονομία

Άρχισε η καταβολή των αποζημιώσεων καθώς καταβλήθηκαν 25,6 εκατομμύρια ευρώ σε 4.470 σε νοικοκυριά που επλήγησαν από τις πλημμύρες, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής.

Τα ποσά καταβλήθηκαν σε όσους προέκυψαν από τη διαδικασία διασταυρώσεων, πρόσθεσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος και συμπλήρωσε πως η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από χθες έχει ενεργοποιήσει ειδικά γραφεία εξυπηρέτησης των πολιτών, ενώ η διαδικασία των διασταυρώσεων προχωρά.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης στο Συντονιστικό της Λάρισας είχε αναφέρει πως η καταβολή αποζημιώσεων προς τους πληγέντες ξεκινά τις επόμενες ώρες. Για τα χωριά που επλήγησαν ολικώς από το πρωτοφανές πλημμυρικό φαινόμενο η καταβολή προς τους κατοίκους που μπορούν να εντοπιστούν από τις διασταυρώσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα γίνεται αυτοματοποιημένα, χωρίς την υποβολή αίτησης, αλλά βάσει στοιχείων που επεξεργάζονται το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η ΑΑΔΕ.

Παράλληλα, συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Λήγει η προθεσμία και ξεκινά η επιβολή των προστίμων

Λίγες ημέρες έχουν ακόμα οι ελάχιστες επιχειρήσεις, περίπου το 5% - 6% του συνόλου, που δεν έχουν διασυνδέσει τα POS τους με τις ταμειακές τους μηχανές για να προχωρήσουν στη διασύ...

Φόρτωση άρθρων...