Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Κυβερνητικές πηγές: Δεν εξετάζεται το μειωμένο ωράριο στα καταστήματα

Οικονομία

«Πάγο» στα σενάρια για μείωση του ωραρίου των καταστημάτων βάζει η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν θα υπάρξει τέτοιο μέτρο.

Η πρόταση από τους Εμπορικούς Συλλόγους Αθήνας και Θεσσαλονίκης είχε γίνει για κλείσιμο των καταστημάτων μια ώρα νωρίτερα στην Αθήνα και δύο ώρες στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, όποιος καταστηματάρχης θέλει να κλείσει το κατάστημά του νωρίτερα μπορεί να το κλείσει, χωρίς όμως την κρατική «κάλυψη» που θα συνεπάγονταν ένα γενικευμένο μέτρο.

Ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας έκανε συγκεκριμένα λόγο για «συζήτηση άνευ ουσίας» τονίζοντας πως τέτοιο μέτρο δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί ποτέ και πως θα προκαλούσε «αθέμιτο ανταγωνισμό» με τις μεγάλες αλυσίδες και τα σούπερ μάρκετ να λειτουργούν σε βάρος των μικρών καταστημάτων που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Κοινωνικός Τουρισμός»: Μέχρι πότε μπορούν να κάνουν τις διακοπές του όσοι πήραν επιταγές το 2023

Όσοι πήραν το 2023 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους μέχρι τέλος Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, οι δι...

Φόρτωση άρθρων...