Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων

Οικονομία

«Αναμένουμε να αυξήσουμε περαιτέρω τα επιτόκια - και η απόσυρση της διευκόλυνσης μπορεί να μην είναι αρκετή», είπε η Λαγκάρντ σε ομιλία της σε συνέδριο, σύμφωνα με το Reuters.

«Τα επιτόκια είναι, και θα παραμείνουν, το κύριο εργαλείο για την προσαρμογή της πολιτικής μας στάσης», είπε.

«Αλλά πρέπει να ομαλοποιήσουμε τα άλλα εργαλεία πολιτικής μας και έτσι να ενισχύσουμε την ώθηση από την πολιτική επιτοκίων μας».

Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια κατά 200 μονάδες βάσης από τον Ιούλιο, κίνηση άνευ προηγουμένου, για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Οι επενδυτές είναι τώρα διχασμένοι, μεταξύ μιας αύξησης επιτοκίων 50 με 75 μονάδων βάσης τον Δεκέμβριο μετά από διαδοχικές κινήσεις 75 μονάδων βάσης και βλέπουν τη μείωση των θέσεων σε ομόλογα, γνωστή και ως ποσοτική σύσφιξη, από το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Τι δείχνουν οι τζίροι των επιχειρήσεων – «Φτωχοί» εμφανίζονται στην εφορία σχεδόν οι μισοί επαγγελματίες

Με χαμηλές εισπράξεις εμφανίστηκαν το 2023 στην εφορία οι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ατομικές επιχειρήσεις που από φέτος θα φορολογηθούν με το νέο τεκμαρτό σύστημα...

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 3% - Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι φορολογούμενοι

Ανοιχτή είναι από την Πέμπτη το βράδυ η πλατφόρμα στο taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. Παρά τις αλλαγές φέτος στη διαδικασία, οι δόσεις πληρωμής παραμένου...

Φόρτωση άρθρων...