Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Λαγκάρντ: «Δεν έχουμε φτάσει στον στόχο μας - Οι κυβερνήσεις να σταματήσουν τα μέτρα στήριξης»

Οικονομία

Να ανακαλέσουν τα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση που χορήγησαν σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, κάλεσε για μια ακόμα φορά τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, η Κριστίν Λαγκάρντ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αύξηση των βασικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, η Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι τα μέτρα στήριξης πρέπει να ανακληθούν άμεσα και και με συντονισμένο τρόπο, ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των μεσοπρόθεσμων πληθωριστικών πιέσεων, οι οποίες θα απαιτούσαν μια ισχυρότερη απάντηση στη νομισματική πολιτική από την ΕΚΤ.

Ο πληθωρισμός έχει μειωθεί, αλλά αναμένεται να παραμείνει πολύ υψηλός για πολύ καιρό. Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει εγκαίρως στον μεσοπρόθεσμο στόχο μας του 2% , είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να αυξήσει τα τρία βασικά επιτόκια της ΕΚΤ κατά 25 μονάδες βάσης.

Η σημερινή αύξηση του επιτοκίου αντανακλά την επικαιροποιημένη εκτίμησή μας για τις προοπτικές του πληθωρισμού, τη δυναμική του υποκείμενου πληθωρισμού και την ισχύ της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής τόνισε η επικεφαλής της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν 350 φορές μεγαλύτερο φόρο με τα νέα τεκμήρια

Προ (νέας) εκπλήξεως θα βρεθούν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων που ήδη ξεκίνησε. Πολλοί θα διαπιστώσουν ότι με τα νέα τεκμήρια (ελάχισ...

Φόρτωση άρθρων...