Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης για τον Οκτώβριο

Οικονομία

Και τον Οκτώβριο συνεχίζεται η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος για τα νοικοκυριά.

Τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον Οκτώβριο, τα οποία παραμένουν σταθερά σε σχέση με τα αντίστοιχα του τρέχοντος μήνα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, για τον επόμενο μήνα, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

-Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση ανέρχεται σε 15Euro/MWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

- Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

- Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται στα 50 Euro/MWh για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους.

- Επιπλέον για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση ανέρχεται στα 15Euro/MWh, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες, τον Οκτώβριο, αναμένεται να ξεπεράσει τα 22 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εφορία: Κύμα διασταυρώσεων σε 120.000 ΑΦΜ για κρυφά εισοδήματα και ακίνητα - Τα νέα όπλα για ελέγχους

Με «πολιορκητικούς κριούς» δύο νέες μονάδες, την Ειδική Υπηρεσία Μαζικών Ψηφιακών Διασταυρώσεων και το Κέντρο Ειδικών Δυνάμεων Φορολογικών και Τελωνειακών Ελέγχων και Ερευνών, συνε...

Νυχτερινό ρεύμα: Ξεκινά το θερινό τιμολόγιο

Σε ισχύ τίθεται το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο θερινής περιόδου από την Τετάρτη 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου με συνεχές ωράριο από τις 23:00 έως τις 07:00 καθημερινά. Οι κατ...

Φόρτωση άρθρων...