Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Market Pass: Έως την Τετάρτη η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης πληρωμών

Μέχρι την Τετάρτη 8 Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των πληρωμών του Market Pass και όχι έως σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός.

Η σχετική διαδικασία πληρωμών έχει αρχίσει από την Παρασκευή και αφορά τους δικαιούχους που επέλεξαν να πάρουν την ενίσχυση τόσο μέσω τράπεζας όσο και μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας και που υπέβαλαν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου στην πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr/marketpass

Το 80% της ενίσχυσης του Market Pass θα λάβουν για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο όσοι έχουν επιλέξει να πληρωθούν μέσω τράπεζας και το 100% της ενίσχυσης για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο θα πάρουν οι δικαιούχοι που επέλεξαν  την άυλη κάρτα.

Ακόμα, επισημαίνεται πως δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι φυσικά πρόσωπα που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια του προγράμματος. Βάση υπολογισμού για το κατά πόσο ένα φυσικό πρόσωπο δικαιούται το Market Pass είναι η Φορολογική Δήλωση του 2021, σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα

Το ποσό που θα δοθεί ως οικονομική ενίσχυση υπολογίζεται ως το 10% από το μηνιαίο ύψος αγορών, το οποίο ορίζεται στα 220 ευρώ για ένα μονομελές νοικοκυριό και προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. 

Ένα μονομελές νοικοκυριό θα ενισχύεται το επόμενο εξάμηνο με 22 ευρώ ανά μήνα, ενώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού θα  χορηγούνται επιπλέον 10 ευρώ μηνιαίως.

Παρακάτω παρατίθενται σχετικά παραδείγματα:

  • Έγγαμο ζευγάρι χωρίς τέκνα δικαιούται το 10% από τα 220 + 100 ευρώ, δηλαδή 32 ευρώ ανά μήνα και συνολικά 192 ευρώ (€32 x 6 μήνες)
  • Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα τέκνο δικαιούται το 10% από τα 220 + 100 ευρώ, δηλαδή 32 ευρώ ανά μήνα και συνολικά 192 ευρώ (€32 x 6 μήνες)
  • Διαζευγμένος γονέας με δύο τέκνα δικαιούται το 10% από τα 220 + (2 x 100) ευρώ, δηλαδή 42 ευρώ ανά μήνα και συνολικά 252 ευρώ (€42 x 6 μήνες)
  • Έγγαμο ζευγάρι με δύο τέκνα και ένα φιλοξενούμενο μέλος δικαιούται το 10% από τα 220 + (4 x 100) ευρώ, δηλαδή 62 ευρώ ανά μήνα και συνολικά 372 ευρώ (€62 x 6 μήνες)

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μιχαηλίδου: Ξεκινά η καταβολή του επιδόματος μητρότητας σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες

Άνοιξε σήμερα, 18/4, η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες. Πλέον και α...

Φόρτωση άρθρων...