Σαββάτο
30 Σεπτεμβρίου 2023

Market Pass: Γιατί σε κάποιους καθυστερούν οι πληρωμές – Ποιοι θα πάρουν επίδομα για τελευταία φορά

Οικονομία

Από την Τετάρτη ξεκίνησαν οι πληρωμές για τους δικαιούχους του Market Pass. Όσοι επέλεξαν την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό το λαμβάνουν για τελευταία φορά, καθώς παίρνουν τη δεύτερη δόση της ενίσχυσης που αντιστοιχεί στην περίοδο Μαΐου – Ιουλίου, με το ποσό να είναι μειωμένο κατά 20% σε σύγκριση με αυτούς που επέλεξαν την ψηφιακή κάρτα αγορών.

Οι δικαιούχοι που επέλεξαν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και υπέβαλαν σχετική αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου, αναμένεται να δουν και άλλες δύο πληρωμές μέχρι και την λήξη του προγράμματος τον Ιούλιο.

Για τους δικαιούχους της άυλης κάρτας, οι επόμενες πληρωμές για αυτούς θα γίνουν ως εξής:

  • στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο,
  • στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

Καθυστερήσεις για ορισμένους δικαιούχους

Καθυστέρηση έως και δέκα ημερών ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ορισμένοι δικαιούχοι του Market Pass, που έχουν επιλέξει την πληρωμή μέσω της άυλης κάρτας, όπως αναφέρει το gov.gr.

Για να δει ο χρήστης σε ποιο στάδιο είναι η διαδικασία, θα πρέπει να μπει στο vouchers.gov.gr και να ενημερωθεί για την πορεία του αιτήματος.

Το μήνυμα της πληρωμής της δεύτερης δόσης θα γράφει:

ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ – ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

Όταν πλέον πιστωθούν τα χρήματα θα φαίνεται το παρακάτω μήνυμα:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ: Η συγκεκριμένη πληρωμή έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Αγορές με αύλη κάρτα

Τα καταστήματα, στα οποία μπορούν να εξαργυρώνουν οι καταναλωτές τα χρήματα του market pass, είναι:

Παντοπωλεία, σουπερμάρκετ, κρεοπωλεία, καταστήματα ζαχαροπλαστικής, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία, καθώς και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψη του χρηματικού ποσού που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα.

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (Web/Virtual POS).

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως την 31η/08/2023. Μετά, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός που την χορήγησε υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει ενώ, χάνεται όποιο υπόλοιπο δεν έχει χρησιμοποιηθεί.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γραφείο Προϋπολογισμού: Οι καταστροφές απειλούν τους δημοσιονομικούς στόχους

Αβεβαιότητες τόσο σε δημοσιονομικό επίπεδο όσο και σε όρους ρυθμού ανάπτυξης την ελληνικής οικονομίας γεννούν οι καταστροφικές επιπτώσεις από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες των τε...

Φόρτωση άρθρων...