Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Market Pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Πότε θα δοθούν τα πρώτα χρήματα

Οικονομία

Διευκρινίσεις σχετικά με το Market Pass έδωσε ο Νίκος Παπαθανάσης. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε πως η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει στις 20 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στο Open TV, ο Νίκος Παπαθανάσης είπε ότι οι πρώτες πληρωμές του Market Pass θα γίνουν στην άυλη κάρτα ή στον τραπεζικό λογαριασμό έως τις 10 Μαρτίου.

Ακόμα, ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως στην άυλη κάρτα θα κατατεθούν δύο μήνες, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος, ενώ αν πρόκειται για λογαριασμό θα δοθούν τρεις μήνες, ενώ στη συνέχεια κάθε μήνα θα προστίθεται το ποσό στην άυλη κάρτα.

Επίσης, ο Νίκος Παπαθανάσης επανέλαβε πως εάν κάποιος δεν χρησιμοποιήσει τα χρήματα τον Μάρτιο μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και τον Απρίλιο και στο τέλος του εξαμήνου θα δοθεί μια παράταση μέχρι τέλος Αυγούστου για να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά. Εκτός από σούπερ μάρκετ τα λεφτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις λαϊκές αγορές, σε όσους έχουν POS.

Το Market Pass είναι μια ενίσχυση για έξι μήνες ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών, που πληρούν τα κριτήρια, σε σούπερ μάρκετ, φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Περισσότεροι από 44.000 έχουν κάνει δήλωση της απασχόλησής τους

Περίπου 44.000 είναι οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι που έχουν υποβάλλει δήλωση της απασχόλησής τους, από τα τέλη Φεβρουαρίου που ενεργοποιήθηκε η σχετική πλατφόρμα από το υπουργείο Ερ...

ΑΑΔΕ: Παράταση προθεσμίας καταβολής οφειλών έως τις 2 Απριλίου λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας

Παράταση έως και στις 2 Απριλίου των προθεσμιών καταβολής βεβαιωμένων οφειλών έδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) λόγω της ειδικής αργίας των διατραπεζικών συναλλαγών εξ...

Φόρτωση άρθρων...