Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Ανατροπή με το Market Pass: Στην τσέπη τα χρήματα και χωρίς αγορές - Όλες οι λεπτομέρειες

Οικονομία
Tags: market pass

Σε νέο επίδομα μετατρέπεται το Market Pass, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος τόνισε πως τα χρήματα θα δίνονται δίχως την υποχρέωση αγορών.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, μια τετραμελής οικογένεια θα πάρει 52 ευρώ και θα τα πάρει έτσι κι αλλιώς με τη φορολογική δήλωση του 2021».

Για τον χρόνο καταβολής του… επιδόματος πλέον, Market Pass, σημείωσε: «Από 1η Φεβρουαρίου ανοίγει για να μπορούν να κάνουν αίτηση και ως το τέλος Φεβρουαρίου θα πάρουν χρήματα».

Πώς θα γίνεται η καταβολή

Από την 1η Φεβρουαρίου λοιπόν ανοίγει η πλατφόρμα για το Market Pass με την πρώτη καταβολή στους λογαριασμούς να αναμένεται να γίνει στο τέλος του ίδιου μήνα, είτε στην άυλη κάρτα είτε στους λογαριασμούς, με τους δικαιούχους να φτάνουν τους 8.400.000 και τα χρήματα που θα λάβουν να είναι από 22 ευρώ έως 100 ευρώ ανά μήνα.

Το «πέναλτι» πάντως για όποιον επιλέξει IBAN και όχι την άυλη κάρτα θα είναι 20%.

Βήμα προς βήμα η διαδικασία

Ο δικαιούχος θα μπαίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στο gov.gr με τους κωδικούς που έχει για το taxisnet.

Έπειτα θα συμπληρώνει και θα ενημερώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του και συγκεκριμένα:

- τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
- τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και
- τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του σε περίπτωση επιλογής της πίστωσης της οικονομικής ενίσχυσης σε τραπεζικό λογαριασμό

Μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης θα γίνεται η επιβεβαίωση ότι ο αιτών είναι δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού που δηλώνεται. Έπειτα θα γίνεται αυτόματη αναζήτηση στοιχείων που θα κρίνουν αν η αίτησή του είναι επιλέξιμη.

Η επιλεξιμότητα θα πιστοποιείται και ο δικαιούχος θα πληροφορείται στη συνέχεια με ακρίβεια το ποσό που δικαιούται.

Αμέσως μετά θα έχει δύο επιλογές:

- να πιστωθεί το ποσό στην άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τηλέφωνο του, για το οποίο απαιτείται τεχνολογία NFC

- να πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του το ποσό μειωμένο κατά 20%

Η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη από το Δημόσιο ή τρίτους, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Υπουργείο Οικονομικών: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε όλη την Ευρώπη

Πρωταθλήτρια στην αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε όλη την Ευρώπη αναδείχθηκε η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2023. Το υπου...

Κλειστές για 4 ημέρες οι τράπεζες - Πώς θα επηρεαστούν μισθοδοσίες και συναλλαγές

Αναστάτωση φέρνει στην αγορά αλλά και στους καταναλωτές το Πάσχα των Καθολικών καθώς οι τράπεζες θα κατεβάσουν... ρολά για τέσσερις ημέρες στο τέλος Μαρτίου. Ιδιαίτερα προσεκτικ...

ΑΑΔΕ: Παράταση προθεσμίας καταβολής οφειλών έως τις 2 Απριλίου λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας

Παράταση έως και στις 2 Απριλίου των προθεσμιών καταβολής βεβαιωμένων οφειλών έδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) λόγω της ειδικής αργίας των διατραπεζικών συναλλαγών εξ...

Φόρτωση άρθρων...