Τρίτη
30 Μαΐου 2023

Ανατροπή με το Market Pass: Στην τσέπη τα χρήματα και χωρίς αγορές - Όλες οι λεπτομέρειες

Οικονομία
Tags: market pass

Σε νέο επίδομα μετατρέπεται το Market Pass, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος τόνισε πως τα χρήματα θα δίνονται δίχως την υποχρέωση αγορών.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, μια τετραμελής οικογένεια θα πάρει 52 ευρώ και θα τα πάρει έτσι κι αλλιώς με τη φορολογική δήλωση του 2021».

Για τον χρόνο καταβολής του… επιδόματος πλέον, Market Pass, σημείωσε: «Από 1η Φεβρουαρίου ανοίγει για να μπορούν να κάνουν αίτηση και ως το τέλος Φεβρουαρίου θα πάρουν χρήματα».

Πώς θα γίνεται η καταβολή

Από την 1η Φεβρουαρίου λοιπόν ανοίγει η πλατφόρμα για το Market Pass με την πρώτη καταβολή στους λογαριασμούς να αναμένεται να γίνει στο τέλος του ίδιου μήνα, είτε στην άυλη κάρτα είτε στους λογαριασμούς, με τους δικαιούχους να φτάνουν τους 8.400.000 και τα χρήματα που θα λάβουν να είναι από 22 ευρώ έως 100 ευρώ ανά μήνα.

Το «πέναλτι» πάντως για όποιον επιλέξει IBAN και όχι την άυλη κάρτα θα είναι 20%.

Βήμα προς βήμα η διαδικασία

Ο δικαιούχος θα μπαίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στο gov.gr με τους κωδικούς που έχει για το taxisnet.

Έπειτα θα συμπληρώνει και θα ενημερώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του και συγκεκριμένα:

- τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
- τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και
- τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του σε περίπτωση επιλογής της πίστωσης της οικονομικής ενίσχυσης σε τραπεζικό λογαριασμό

Μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης θα γίνεται η επιβεβαίωση ότι ο αιτών είναι δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού που δηλώνεται. Έπειτα θα γίνεται αυτόματη αναζήτηση στοιχείων που θα κρίνουν αν η αίτησή του είναι επιλέξιμη.

Η επιλεξιμότητα θα πιστοποιείται και ο δικαιούχος θα πληροφορείται στη συνέχεια με ακρίβεια το ποσό που δικαιούται.

Αμέσως μετά θα έχει δύο επιλογές:

- να πιστωθεί το ποσό στην άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τηλέφωνο του, για το οποίο απαιτείται τεχνολογία NFC

- να πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του το ποσό μειωμένο κατά 20%

Η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη από το Δημόσιο ή τρίτους, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πρωταθλητής αποδόσεων διεθνώς η ελληνική αγορά - Πλησιάζει η επενδυτική βαθμίδα

Ως το καλύτερο δυνατό σενάριο «διάβασε» το εκλογικό αποτέλεσμα η αγορά, αποτέλεσμα καθώς μειώνει το πολιτικό ρίσκο ανοίγοντας το δρόμο και για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας...

Φόρτωση άρθρων...