Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Με προπληρωμένες κάρτες η καταβολή των επιδομάτων

Οικονομία

Τα πάνω κάτω στα επιδόματα που καταβάλλουν ο ΟΠΕΚΑ και η ΔΥΠΑ φέρνει νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή το Φθινόπωρο και θα προβλέπει τη διαδικασία της πληρωμής της πλειονότητας των επιδομάτων τους με προπληρωμένες κάρτες.

Τα πρώτα βήματα προβλέπουν την κατάθεση της σχετικής ρύθμισης για το πώς θα εφαρμοστεί, την προκήρυξη διαγωνισμού για τις τράπεζες προκειμένου να αναλάβουν τις προδιαγραφές των νέων καρτών, την έκδοση αλλά και τη διανομή τους και στη συνέχεια, το 2024 η υλοποίηση του μέτρου.

Όπως έχει επισημάνει η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, εξετάζεται να θεσπιστούν κίνητρα, όπως για παράδειγμα να συνδεθεί το ποσό που θα καταναλώνει μέσω προπληρωμένων καρτών ο δικαιούχος με ενισχυμένη συμμετοχή στη φορολοταρία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται online έλεγχοι για 500.000 αυτοκίνητα με νέο σύστημα διασταυρώσεων

Σε «απόσυρση» βγάζει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το αναποτελεσματικό σύστημα διασταυρώσεων που ισχύει σήμερα και το οποίο έχει περιπέσει σε αχρηστία, αφού επιτ...

Διπλασιάστηκαν οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι μετά την κατάργηση της περικοπής της σύνταξης

Ξεπερνάει κάθε προσδοκία η εγγραφή των συνταξιούχων που εξακολουθούν να εργάζονται στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, καθώς ήδη έχουν φθάσει τις 78.000 και κάθε ημέρα αυξά...

Φόρτωση άρθρων...