Τετάρτη
29 Νοεμβρίου 2023

Μέχρι τις 15/2 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας 10.000 νέων -Με 100% επιδότηση

Την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων επιχειρήσεων για το «πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 άνεργους νέους, ηλικίας 18-30 ετών», με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το πρόγραμμα, διάρκειας επτά μηνών, στοχεύει στην αναβάθμιση των προσόντων και στην προετοιμασία 10.000 νέων, αποφοίτων τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, για ένταξη στην αγορά εργασίας, με προϋπολογισμό 68 εκατ. ευρώ.

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό, με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Όπως διευκρινίζει η ΔΥΠΑ σε ανακοίνωσή της, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας, στο τρίμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης.

 

Πού υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με τους κωδικούς TAXISnet, μέσω:

 

 

Τα βήματα είναι απλά:

  •  Η επιχείρηση υποβάλλει αίτηση και προσδιορίζει τα προσόντα της θέσης.
  • Η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις.
  • Οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της θέσης.
  • Η επιχείρηση επιλέγει τον ωφελούμενο και υπογράφουν συμφωνητικό.

  

 Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/programmata-apasholisis-hrimatodotoumena-apo-to-tamio-anakampsis.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντιπρόεδρος Κομισιόν για την τρίτη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης: «Συγχαρητήρια Ελλάδα»

«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα», έγραψε με ανάρτησή του, στα ελληνικά, στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βάλντις Ντομπρόβσκις, με αφορμή τη θετική αξιολόγηση για το αίτη...

Μικρότερες επιβαρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες φέρνουν οι αλλαγές

Χαμηλώνει ο πήχης των επιβαρύνσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες μετά και τις τελευταίες αλλαγές που επέρχονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που καταθέτει η κυβέρν...

Φόρτωση άρθρων...